Wat deed Curieus?

Sinds haar ontstaan in 2002 heeft Curieus een uitgebreide waaier aan activiteiten ontwikkeld. Een selectie daarvan vind je in onderstaand overzicht.

Crème Cité

Crème Cité

Een festival van en voor jong Genks talent!

JAZZ

JAZZ

Curieus vindt het hoog tijd voor Jongeren Aan Zeg/Zet, een interactief traject waarbij we jongeren de kans geven een stuk van het Festival van de Gelijkheid in te vullen.

Tapas

Tapas

De ontmoetings- en inspiratiedag voor onze vrijwilligers!

BXL Crossing

BXL Crossing

Een multidisciplinair en meertalig evenement van en voor Brusselaars / Un événement pluridisciplinaire et multilingue organisé par et pour les Brusseleirs et leurs amis / A multi-disciplinary and multi-lingual event from and for Brusseleirs and their friends.

Land verhuizers

Land verhuizers

Verras jouw favoriete landverhuizers met een poëtisch postkaartje!

Samen (k)leven

Samen (k)leven

De deelstickertjes zijn een positief alternatief voor de dolgedraaide consumptiemaatschappij én een fijne manier om je buren te leren kennen.

Grinta

Grinta

Curieus & City Pirates zetten de spot op talent. Met een buurtfeest barstensvol muziek, sport en ontmoeting. Ben jij klaar voor de heroes of tomorrow?

100% Talent

100% Talent

100% talent is een muziekwedstrijd voor aanstormend ‘urban’ muziektalent uit Brussel!

Volta

Volta

Een avond barstensvol talent aan de vooravond van één mei, uitgegroeid tot een vaste waarde. Muziek, performance en veel mooi volk, op en naast het podium.

Pleinafair

Pleinafair

Een volksfeest voor iedereen op het fijnste plein van Leuven: lekker eten, live muziek, kinderanimatie, volkse spelen en heel veel gezelligheid!

Droom Je Buurt

Droom Je Buurt

Met Droom je buurt wil Curieus mensen, straten, buurten, groepen, … uitdagen om verbeterplekjes in hun omgeving aan te kaarten en vooral… zélf aan te pakken.

Faal verhaal

Faal verhaal

Faalverhaal is een avond vol eerlijke, grappige, soms pijnlijke vertellingen. Niet om uit te lachen, maar om je aan op te trekken.

Gelijkheid on Tour

Gelijkheid on Tour

Elk voorjaar gaat het Festival op tournee en slaat de vleugels uit in een andere stad. Inspirerende gasten uit binnen- & buitenland buigen zich over een thema.

Ish nodigt uit!

Ish nodigt uit!

Ish Aït Hamou nodigt geëngageerde mensen uit die hem inspireren.