Droom Je Buurt

Met Droom je buurt wil Curieus mensen, straten, buurten, groepen, … uitdagen om verbeterplekjes in hun omgeving aan te kaarten en vooral… zélf aan te pakken.

Ontbreekt er wat kleur in jouw straat of snakt jouw wijk naar wat groen? Lopen jouw buren elkaar en het onverwacht mooie uitzicht in jouw buurt achteloos voorbij? Overstemt het snoeiharde geluid van scheurende auto’s in jouw straat dat van zoemende bijtjes en spelende kinderen? Ligt het voetpad er ook vaak bij als een hindernissenparcours vol losliggende stoeptegels? Ben je het beu om elke ochtend diezelfde grijze gevel te zien als je je je gordijnen opentrekt?

Je kan zeuren over lelijke plekjes, ontsierde hoekjes, verkeersonveilige straten of zure buurten, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf aan te pakken.

Een mini-moestuintje in een verdwenen stoeptegel, een verrassende pop-up-bar op een grijze parkeerplek, onverwachte complimenten op een straathoek die verbaasde voorbijgangers doen giechelen, een artistiek zebrapad dat racende chauffeurs glimlachend doet vertragen, een grijze muur die opnieuw kleur krijgt, een fleurige boekentil die de favoriete schrijvers van jouw buren verzamelt …

Bezorg ons jouw of jullie verbeterplekje op deze website.Wij verzamelen alle nuttige inzendingen, zorgen voor inspiratie om zelf aan de slag te gaan, helpen je op weg om bij de juiste stadsdiensten terecht te komen. We vragen aandacht voor jouw verbeterplekje via acties of persaandacht. We beloven met élk geselecteerd voorstel aan de slag te gaan.

Wat vragen we van jou? Stuur je verbeterplekje in via de website, geef ook meteen aan hoe je jouw verbeterplekje wil verbeteren en, last but not least, omschrijf hoe je zelf de handen uit de mouwen wil steken om van het lelijke eendje een mooie zwaan te maken. Met jouw straat, buren, wijk, stad, …

Droom je buurt.

Droom groots. Droom mini. Droom samen. Droom glimlachjes.

En maak dromen waar.