Gebouw Decock

Welkom bij Gebouw Decock, waar Curieus en haar partners samenkomen om buurtbewoners te verbinden met creatieve en culturele activiteiten. Ontdek hoe onze ruimte bijdraagt aan de levendigheid van Sint-Jans-Molenbeek, Brussel!


Decock?

Gebouw Decock, gelegen aan Jean-Baptiste Decockstraat 97 in Sint-Jans-Molenbeek, is een tijdelijke plek waar Curieus samen met verschillende partners een dynamische invulling geeft aan de wijk Molenwest. Als werkplek van Curieus staat het open voor de gemeenschap, waar zowel Curieusgroepen als vrijwilligers van harte welkom zijn. Voor meer informatie of een bezoek aan Gebouw Decock kun je contact opnemen met Louise.

Neem contact op
Onze Partners

In Gebouw Decock bundelen we de krachten met diverse partners. Elk van ons heeft een uniek profiel, maar samen hebben we een gemeenschappelijk doel: het organiseren van samenwerkingsgerichte socio-culturele activiteiten om de levendigheid van de wijk Molenwest te versterken.

  • Collectif Dallas beidt workshops houtbewerking aan, waarbij gereedschap beschikbaar wordt gesteld voor ontwerp, productie en herstel. Ze combineren ontwerp en bouw in activiteiten variërend van architectuur tot ambachten en kunst.

  • Espirito Mundo is een vereniging met diverse multidisciplinaire, intergenerationele en interculturele activiteiten gericht op mensenrechten en het milieu. Van tentoonstellingen tot filmvertoningen en workshops, Espirito Mundo betrekt mensen bij belangrijke thema's via artistieke expressie.

  • Carré & Co promoot kunst en ambachten via workshops, samenwerkingen en buurtprojecten. Ontdek verschillende kunstnijverheidsvormen en neem deel aan buurtinitiatieven zoals kunstworkshops en upcyclingprojecten.

  • Samen Voor Morgen is een burgerinitiatief dat werkt aan een inclusieve toekomst voor kinderen door mobiele tools te ontwikkelen en een wij-samenleving op te bouwen. Met focus op samenwerking en gemeenschapsopbouw, streven ze naar een betere toekomst voor alle kinderen.

Zinneke Parade 2024

In Gebouw Decock bereiden we ons voor op de Zinneke Parade. Deze levendige optocht trekt elke twee jaar door de Brusselse straten, vol kleur en creatieve kunstwerken. Het doel is om inwoners, verenigingen en scholen uit verschillende wijken samen te brengen. Samen met lokale partners werkt Curieus hard aan een spetterende bijdrage. We organiseren workshops voor kostuums, wagenbouw en muziek en dans.

Lees meer
Wekelijkse activiteiten

In Gebouw Decock worden door alle partners verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud!
Iedereen kan gratis deelnemen en inschrijven is niet nodig.
Alleen voor Table d'hôtes vragen we een kleine bijdrage voor het eten.


Hieronder vind je de vaste weekkalender. Wees welkom!
Heb je vragen over een bepaalde activiteit? Stel je vraag aan Louise.