100In1Day Belgium

Op zaterdag 15 juni 2024 is het feest! Die dag overspoelen we Vlaanderen en Brussel met 100 creatieve en verbindende acties op 1 dag.

Say what?! 100 acties op 1 dag? Jazeker! 100in1Day Belgium is dé dag waarop je samen met jouw buren de handen uit de mouwen steekt!

Bekijk alle activiteiten

Benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt tijdens 100in1Day Belgium? Ontdek alle activiteiten op de interactieve kaart: van een petanquetornooi tot een jam sessie, van een zielenversjesfeest tot een klimplantenwandeling 🎉

Bekijk de kaart
100in1Day @Sluispark Leuven

Dit jaar hebben we met 100in1Day Belgium een primeur in Leuven! We nodigen buurtbewoners uit om deel te nemen aan een speciale parkeditie in het prachtige Sluispark.

Meer info

Kleur jouw buurt!

Op zaterdag 15 juni willen we zo veel mogelijk kleur in jouw buurt brengen met krijtjes. Ga aan creatief aan de slag (ontwerp een hinkelpad, versier een tegel ...) en misschien win jij een feestbox voor jouw buurt! Niets is gemakkelijker dan je met een stuk krijt uit te leven op de grijsheid van jouw stoep of straat. Wie ons VOOR 21 juni een foto bezorgt van hun kleurrijke creaties, maakt bovendien kans om een feestbox voor de buurt te winnen!

Bezorg ons jouw foto!
Wat is 100In1Day Belgium?

100In1Day Belgium is hét feestje van de geëngageerde doener. Op zaterdag 15 juni 2024 zetten we ideeën om in daden. Zo verbinden we mensen met elkaar en met hun leefomgeving. Samen zetten we creatieve, duurzame en innovatieve acties op om de buurt een beetje mooier te maken.

100In1Day Belgium is bij uitstek een dag waarop we samen aan de slag gaan. Als buurtbewoner, buurtcomité, organisatie of burgerinitiatief. Als jeugdbeweging of als lokaal bestuur. Iedereen met een hands-on mentaliteit en een vleugje creativiteit is welkom om mee te doen.

Dat doen we niet alleen. Wist je dat de 100In1Day community deel is van een internationale beweging? 100In1Day is in 2012 opgericht door jongeren in Bogotà, Colombia. Ze vieren nog jaarlijks deze dag – samen met tientallen andere landen die zich sindsdien aansloten bij de beweging. Zoals Brazilië, Canada, Chili, Spanje en België dus!

100in1Day Belgium wil laten zien dat burgers ook met kleine interventies een grote impact op hun leefomgeving kunnen hebben: 'the next big thing will be a lot of small things'. De ideeën die door 100In1Day Belgium worden aangewakkerd en de connecties die tussen mensen en organisaties gemaakt zijn, blijven ook na de jaarlijkse feestdag nazinderen. Zo hoopt 100In1Day Belgium de interactie tussen burgers en steden op een innovatieve en duurzame manier te veranderen.

Ideeën?

Ga aan de slag met jouw straat of buurt en zorg mee voor een dag vol verbinding! Heb je nog niet echt een idee wat te doen maar wel veel goesting? Laat je inspireren door onze inspiratiedatabank. Je vindt er allerlei acties, van een vensterverhaal tot lego street art!

Zelf aan de slag - onze inspiratiedatabank

Inschrijven

Ben je klaar om jouw idee tot leven te wekken? Geweldig! Vergeet niet om jouw actie te registreren voor maandag 3 juni 2024!

Naar het inschrijvingsformulier
What's next?

Jouw actie bekend maken! Na inschrijving ontvang je van Curieus een promopakket met een 100in1Day Belgium-vlaggenlijn en 3 'Ik doe mee'-affiches (meer op aanvraag). Curieus neemt de acties ook mee in haar campagne maar lokale promotie is net zo belangrijk!

Contacteer ons
Neem contact met ons op!

Broed je op een geniaal idee? Heb je vragen?

Stuur een mailtje naar de Curieus community builder van jouw regio.

Antwerpen: stuur een mailtje naar Fauve

Brussel: stuur een mailtje naar Louise

Limburg: stuur een mailtje naar Peter

Oost-Vlaanderen: stuur een mailtje naar Shirin

Vlaams-Brabant: stuur een mailtje naar Veerle

West-Vlaanderen: stuur een mailtje naar Peter

Heb je algemene vragen over 100In1Day Belgium? Neem contact op met Sanne.