JAZZ

Curieus vindt het hoog tijd voor Jongeren Aan Zeg/Zet, een interactief traject waarbij we jongeren de kans geven een stuk van het Festival van de Gelijkheid in te vullen.

Baal je er ook van wanneer oude knarren ‘de jeugd van tegenwoordig’ verwend en onverschillig noemen? Troost je, mensen die zeuren over de luie en zelfingenomen bosbrossende jeugd, het is zo oud als de straat. Socrates kreeg 2400 jaar geleden ook al op zijn kop door Plato, omdat zijn generatie zogezegd respectloos en arrogant was.

Curieus doet niet mee aan die negativiteit. Ons lijkt het alsof jongeren vandaag net veel méér wakker liggen van de grote maatschappelijke uitdagingen op ons mondiaal pad, de klimaatopwarming voorop. Jongeren zetten maar al te graag die verontwaardiging om in positieve reële acties, terwijl ze hun medeburgers én politici een energieke shot onder de kont geven.

In 2019 deden 10 jonge enthousiastelingen hun ding op het Festival van de Gelijkheid. Ze drukten hun stempel op het grootste progressieve festival van het land door onderwerpen die hen nauw aan het hart lagen aan het programma toe te voegen, door andere jongeren op het podium te plaatsen en door creatieve workshops en andere ingrepen te organiseren.

JAZZ (Jongeren Aan Zet/Zeg) werd een jongerengroep die het hele jaar door actief is. Inmiddels maakten ze Fresh Faces, een sprekersdatabank vol jong geweld en expertise. En ze begonnen hun eigen podcast voor en door jongeren.

Beluister de podcast!

Doe mee aan JAZZ!

Ben je jonger dan 26 en wil je jouw ei kwijt in allerlei creatieven projecten? Aarzel niet en contacteer ons.

Ik wil alles weten over JAZZ!