Faalverhaal

Faalverhaal is een avond vol eerlijke, grappige, soms pijnlijke vertellingen. Niet om uit te lachen, maar om je aan op te trekken.

Een ode aan het falen

Bij Faalverhaal geven we een  podium aan een aantal bekende en minder bekende Vlamingen die hun grootste blunder komen vertellen. Dit kan anekdotisch, een kleine misstap of ook iets wat iemand behoorlijk van slag heeft gebracht, heel veel spijt van heeft … Een professionele mislukking, een gefaalde relatie, een stommiteit op sociale media … Geen verhalen die iemand sterker hebben gemaakt en zelfs eruit leren is absoluut geen must. Ze delen deze verhalen zonder bijbetekenis, met als enige doel: een troostend applaus van het publiek.

We willen weerwerk bieden aan de instagram maatschappij waarin je op elk moment een plaatje moet zijn en iedereen blijkbaar supergezond eten verorberd dat eruitziet alsof er drie creatief ingenieurs drie dagen aan gewerkt hebben. Het leven is niet perfect en eigenlijk zelfs alles behalve, maar mits een gezonde dosis relativeringsvermogen komt het wel goed, met de bluts en de buil erbij.

Falen mag, is niet altijd je eigen schuld (succes trouwens ook zelden), je leert er zelden van en veel sterker word je er ook niet door. Een Faalverhaal-avond wordt traditioneel afgesloten door een open mic moment waarbij het publiek wordt uitgenodigd zijn eigen blunder op het podium te komen vertellen. Maar! What happens in Faalverhaal, stays in Faalverhaal! Zorg dat je er de volgende keer bij bent!