Zomertips van Curieus

Ook zin in de zomer? Ontdek onze tips om eropuit te gaan in eigen land of podcasts om mee te nemen op reis!

 • Talk of the Town Arenawijk, Deurne
  Ontdek de buitenexpo Talk of the Town in de Arenawijk in Deurne, waar buurtbewoners hun herinneringen en verhalen over de wijk delen via een audio tour.


 • Openluchtcinema
  Er staan al een paar filmavonden gepland voor deze zomer. Ontdek in onze agenda wanneer en waar je een film onder de sterrenhemel kunt bekijken.
  Wil je zelf een terrasfilm organiseren? Kijk dan hier voor meer informatie.

 • Inside Out Gent
  Bewonder het kunstproject 'Gentse realiteit: een podium vol diversiteit' op Dok Noord. Dit project viert de diversiteit van Gentenaren met 126 indrukwekkende zwart-witportretten.

 • Vrijstaat A in Sint-Truiden
  Bezoek Vrijstaat A, de pop-up zomerbar vol culturele activiteiten, gezelligheid en leuke ontmoetingen. Curieus zorgt mee voor een bruisend programma!

 • C-Markt
  Kom naar de C-Markt op 20 juli van 10u tot 17u op het Gerechtsplein in Oostende, een zaterdags makersmarktje waar creatieve starters hun zelfgemaakte spullen tonen.

 • Theater aan Zee
  Van 2 tot en met 9 augustus gaan we iedere avond naar een voorstelling bij Theater aan Zee in Oostende. We stellen hiervoor 30 tickets ter beschikking, je kan ze hier bestellen.

 • Talk of The Town “De Zee”
  De hele maand augustus is in de Vuurtorenwijk in Oostende een Talk of the Town te zien over de zee. De opening is op 1 augustus met een barbecue vol zeevruchten en boeiende verhalen over eb en vloed.

 • Herdenkingswandeling Antwerpse razzia’s
  Op 28 augustus herdenkt Curieus Zurenborg de Antwerpse razzia’s van 1942 met een betekenisvolle wandeling, inclusief muziek, literatuur en historische duiding.

 • Podcasts
  De zin van mijn leven: Anneleen Van Offel nodigt schrijvers uit om te praten over de zin die hun leven veranderd heeft. 

  Heimat Sonmat: Deze podcast verkent de emotionele band tussen voeding en herinnering, met verhalen over iconische gerechten die diepe persoonlijke betekenis hebben.

  Throwback Talk of the Town: Ontdek de verzameling van alle Talk of the Town verhalen op Spotify, waarbij de diverse en inspirerende portretten van buurtbewoners tot leven komen met boeiende verhalen en persoonlijke anekdotes.

 • Babbels van het Festival van de Gelijkheid
  Africa is not a country: Gesprek tussen Dipo Faloyin en Raf Njotea.
  Is het kolonialisme echt voorbij? Panel met Heleen Debeuckelaere, Nozizwe Dube en Sibo Kanobana.
  De Zin van mijn Leven: Met Alicja Gescinska, Ellen Van Pelt, Rachida Lamrabet en Anneleen Van Offel.
  Panelgesprek Vulnera x Curieus: De impact op adoptie.

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen