Praktisch

Hieronder vind je alle praktische info over het tiende Festival van de Gelijkheid!
Wanneer?

Het tiende Festival van de Gelijkheid vindt plaats op 12, 13 en 14 december 2024.

Waar?

In Gent. Het brandpunt van het Festival van de Gelijkheid is zoals altijd De Vooruit maar vanwege renovatiewerken programmeren we in 2024 ook in bibliotheek De Krook, Amsab-ISG en Sphinx Cinema.

Hieronder vind je de verschillende adressen van de locaties:

De Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat 23)
Amsab-ISG (Bagattenstraat 174)
bibliotheek De Krook (Miriam Makebaplein 1)
Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3)

Je spot ons ongetwijfeld ook in de publieke ruimte.

Hoe geraak ik aan De Vooruit?

MET DE FIETS
Stal zonder problemen je fiets in onze gratis en overdekte fietsenstalling, pal onder het Vooruit Terras. Voor bakfietsen en andere modellen zijn ruime parkeerplaatsen voorzien. Je kan zelfs een bakfiets ontlenen via cambio.be.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Vooruit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan met de handige routeplanner van De Lijn je reis. De dichtste haltes bij Vooruit zijn halte Bagattenstraat (bus), halte Gent Zuid (bus & tram) en halte Vogelmarkt (tram). Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation neem je tram 1 richting Evergem, tot aan halte Plateaustraat. Vanaf het Gent-Dampoortstation zijn er verschillende busverbindingen tot aan halte Gent Zuid.

MET DE AUTO
Vanaf januari 2020 is in de stad Gent de lage emissiezone - kortweg LEZ - van kracht. Ook Vooruit ligt in de LEZ-zone. Check op deze pagina of jouw wagen nog toegelaten is. De LEZ-zone is van toepassing binnen de stadsring van Gent (R40); de stadsring zelf hoort er niet bij.

Parkeren kan op een van de P+R-zones van de stad Gent. P+R The Loop / expo en P+R Gent-Sint-Pietersstation liggen het dichtst bij Vooruit. Van daaruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Vooruit. Wie dichtbij wil parkeren - opgelet: in de LEZ-zone - kan terecht op de volgende parkings: parking Zuid (P3, onder het Woodrow Wilsonplein), parking Savaanstraat (P4) en parking Sint-Pietersplein (P10, langparkeren). De aanrijroutes vind je hier.

Een plek reserveren?

Het is niet nodig om je op voorhand in te schrijven, met jouw festivalticket krijg je toegang tot alle programma-onderdelen van het Festival. Het is niet mogelijk om te reserveren voor een specifiek programma-onderdeel. Om zeker te zijn van een plekje in de zaal kom je dus best op tijd. Voor de pechvogels die net te laat zijn biedt ons programma genoeg interessante alternatieven. 

Voor de workshops moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

Toegankelijkheid

We streven ernaar om een Festival te zijn waar iedereen zich veilig, welkom en op zijn plaats voelt.

Op deze pagina vind je meer uitleg over de toegankelijkheid van het Festival van de Gelijkheid.

Eten - Drinken - Shop

Op een lege maag kan je geen drie dagen Festival overleven. Daarom kan je in het Festivalcafé terecht voor een hapje en een drankje. Het menu zal later hier beschikbaar zijn.

Wil je een aandenken aan deze ongetwijfeld fantastische driedaagse of ben je last minute nog op zoek naar een kerstcadeau? Bezoek onze Supermarché of de boekenstand van Walry.

Kan ik het Festival van de Gelijkheid op voorhand bezoeken?

Op donderdag 12 december kan je om 11u een rondleiding volgen door het Vooruit-gebouw met meer uitleg over het Festival van de Gelijkheid. Volg je graag de rondleiding, stuur dan een mailtje naar festival@curieus.be.