Podium
Locatie

Theaterzaal (De Vooruit)

Datum & Tijd

14 december 19:45 - 21:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
tickets
Terug naar Programma

In gesprek met Charlotte Adigéry

Ceci n’est pas un cliché

In een wereld waar muziek en mens vaak worden gevangen in hokjes en verwachtingen, staat Charlotte Adigéry bekend om haar vermogen om deze te doorbreken. Voor de slotavond van het Festival van de Gelijkheid nodigen we de Belgische artieste uit voor een avond van reflectie, inspiratie en viering.  Adigéry neemt ons mee op een reis door haar carrière: van haar begin bij WWWater tot haar grensverleggende samenwerking met Bolis Pupul.

Wat drijft haar als artiest? Hoe vertaalt ze haar identiteit, humor en maatschappijvisie naar muziek? En welke dromen liggen er nog voor haar in het verschiet? Onder leiding van Reine Mbote duiken we in de verhalen achter de muziek, van haar intiemere projecten tot internationale erkenning. Sarah Yu Zeebroek voegt met live-illustraties een visuele dimensie toe, Michiko Lii sluit de avond af met een krachtige spoken word performance geïnspireerd op Adigéry’s werk.

“Guess you have to be there” 

Charlotte Adigéry

Charlotte Adigéry is een muzikante bekend om haar innovatieve en genre-overstijgende benadering van muziek. Geboren in Frankrijk en opgegroeid in Gent, heeft Adigéry een unieke artistieke stem ontwikkeld die verschillende culturen en muzikale invloeden verenigt.

Adigéry begon haar carrière in samenwerking met de Belgische producers David en Stephen Dewaele van Soulwax, wat leidde tot haar debuut-EP Zandoli (2019). Hierin combineert ze humor, scherpe teksten en dansbare beats. Het album bracht haar internationale erkenning en zette haar neer als een originele stem in de elektronische muziek.

Met haar duo-project Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, waarin ze samenwerkt met haar vaste creatieve partner Bolis Pupul, verkent ze thema’s als identiteit, racisme, seksisme en technologie. Hun debuutalbum Topical Dancer (2022) werd geprezen om zijn slimme, satirische teksten en innovatieve geluiden, waarbij sociale commentaar wordt verpakt in energieke en pakkende muziek.

Charlotte Adigéry staat bekend om haar energieke live-optredens, waarbij ze het publiek betovert met haar charismatische podiumpresentatie, krachtige stem en aanstekelijke beats. Ze heeft opgetreden op grote internationale festivals zoals Glastonbury, Primavera Sound en Pukkelpop, en wordt geprezen om haar vermogen om een diepe boodschap te combineren met feestelijke muziek.

Reine Mbote

Reine Mbote is een meertalige presentatrice en communicatrice die heeft gewerkt als journaliste bij de Vlaamse Publieke Omroep en op verschillende regionale nieuwsredacties. Tijdens haar professionele loopbaan heeft ze waardevolle ervaring opgedaan als politiek woordvoerster en adviseur gespecialiseerd in dekolonisatie. Daarnaast is ze de presentatrice en producer van de podcast What's Up With - Reine? Een boeiend platform waar uitdagende onderwerpen op een verhelderende manier worden besproken, met gasten van over de hele wereld. 

Sarah Yu Zeebroek

Sarah Yu Zeebroek (°1983, Gent) studeerde eerst Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en verdiepte zich daarna in Illustratie aan de LUCA Hogeschool voor de Kunsten in Gent. Zeebroeks oeuvre toont de rijkdom van (dag)dromen en verbeelding, een thema dat ze doorspekt met surreële, tongue-in-cheek taferelen. Haar proces is intuïtief - Zeebroek associeert graag ter plaatse en creëert spanning, ze weet precies wanneer ze moet loslaten en wanneer ze de controle moet overnemen. Elk van haar werken verrast, zowel in formaat als inhoud.

Michiko Lii

"Michiko Lii (die/hun) is een performancekunstenaar in spoken word en hedendaagse beweging. Hun naam betekent "kind van de weg." Terwijl Michiko hun zelfgemaakte pad volgt, vol obstakels en groei, schrijft die de onbenoembare maar herkenbare aspecten van het leven op. Hun werk is geïnspireerd door lyrische teksten en theatrale poëzie.

Recent afgestudeerd in kunst en cultuurbemiddeling, werkt Michiko als artistieke medewerker en blijft actief in het kunstveld als host en moderator. Michiko is ook een Queer activist en woordvoerder, die hun stem en platform gebruikt om de Queer gemeenschap te representeren en bewustzijn te creëren.

Michiko's kunst is een emotionele uitlaatklep en nodigt het publiek uit om in contact te komen met de puurheid van menselijke emoties en deze te romantiseren door middel van beeldende taal."

Meer Festival van de Gelijkheid!