Sofababbel
Locatie

De Blauwe Vogel (De Krook)

Datum & Tijd

14 december 18:00 - 19:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
tickets
Terug naar Programma

Kawtar Ehlalouch en Khalid El Hatri

De kracht van de jeugd

Veerkracht, wendbaarheid; de kracht van de jeugd. Radio- en programmamaakster Kawtar Ehlalouch neemt samen met Khalid El Hatri, founding father van Young Fenix, plaats in onze festivalsofa. Samen spreken ze over uitdagingen waar de jongeren tegenwoordig mee te maken krijgen, het zoeken naar eigen identiteit en mentaal welzijn.
Yasmina El Messaoudi is de gastvrouw van deze sofababbel, Noëmi Platteau verzorgt de live-illustraties.

Kawtar Ehlalouch

Kawtar Ehlalouch (27) komt uit Dendermonde en  werkt al meer dan vijf jaar bij MNM als presentatrice. De voorbije vijf jaar presenteerde ze vooral de ochtendshow van MNM, maar af en toe was ze ook te horen tijdens De Warmste Week. Intussen is het niet alleen bij radio gebleven maar heeft ze ook twee wekelijkse podcasts; 22 minuten stomme vragen en Bless The Mess. Los daarvan kan je ze ook spotten op VRTMAX met Challas en de Kost, een programma waarbij ze met jongeren met Marokkaanse roots een rondreis maakt door Marokko.

Khalid El Hatri

Khalid El Hatri is een visionaire ondernemer en expert in mentaal welzijn die de grenzen verlegt van wat mogelijk is in de geestelijke gezondheidszorg. Als oprichter en directeur van Young FENIX en bedenker van concepten zoals ‘De Straattherapeut’ en de ‘Mental Health EXPO’, heeft Khalid bewezen dat geen uitdaging te groot is. Zijn innovatieve, inclusieve en preventieve benaderingen verbeteren de toegankelijkheid en effectiviteit van de welzijnssector, met een diepgaande impact op beleidsontwikkeling en sociale verandering.

Khalid stelt zichzelf vooral voor als een toegewijde vader, echtgenoot en familieman. Hij pleit voor openheid over mannelijke kwetsbaarheid en deelt zijn kennis als docent aan de Karel de Grote Hogeschool. Khalid’s baanbrekende oplossingen hebben een aanzienlijke impact op de sector en maken hem een krachtige en invloedrijke figuur in de strijd voor welzijn en sociale verandering.

Yasmina El Messaoudi

Yasmina El Messaoudi is dochter van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder, de schrijfster Mim Van Keer. Ze groeide op in Kapelle-op-den-Bos.

Ze ging journalistiek studeren aan de (toenmalige) Katholieke Hogeschool Mechelen. Tijdens haar studie werkte ze al voor het jongerenmagazine van TV Brussel en het bijhorende radiostation FM Brussel. In 2004 behaalde ze haar diploma en combineerde radio en televisie met een deeltijdse job bij het weekblad Libelle. In 2008 ging ze het Journaal presenteren op TV Brussel en werd zo het eerste Nederlandstalig nieuwsanker van Marokkaanse origine. In het voorjaar van 2013 ging ze ook presenteren op de digitale televisiezender Prime. Van 1 november 2014 tot en met 23 juni 2015 was El Messaoudi ook presentatrice op het commerciële radiostation Qmusic zonder vast programma als invaller, veelal 's avonds of tijdens het weekend. Ze presenteert ook twee seizoenen Closing Time Soul op Radio 1.

In 2016 vertrok El Messaoudi naar Den Haag om zich even terug te trekken uit de media. Al blijft ze over haar Nederlands avontuur schrijven en vloggen voor Flair, Flair Nederland en Charlie Magazine. Bij haar terugkeer begint ze als reporter bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel waar ze intussen ook nieuwslezer en eindredacteur is. In het najaar van 2021 verschijnt haar debuutroman Straatkat bij Uitgeverij Vrijdag over het afscheid van haar moeder en opgroeien tussen twee culturen. Van 2022 tot 2024 was ze in de ochtenden te horen als nieuwslezeres op MNM. Nu werkt ze weer terug bij Radio 2.

Noëmie Plateau

Noëmi Plateau is 28 jaar en is illustrator en grafisch vormgever. Ze werkt ook als creative content creator voor WSM, een Belgische NGO. Noëmi illustreert vaak kinderboeken voor uitgeverij De Eenhoorn, maakt raamtekeningen, muurschilderingen en werkte aan verschillende televisieprojecten in de mediasector. Diversiteit en inclusiviteit staan vaak centraal in haar eigen werk. Zelf is ze geadopteerd uit China en wil ze met haar werk een steentje bijdragen aan de representatie die ze als kind miste.

Meer Festival van de Gelijkheid!