Praktische Info

Hieronder vind je alle praktische info over het achtste Festival van de Gelijkheid!
Wanneer?

Het 8ste Festival van de Gelijkheid vindt plaats op 15, 16 en 17 december.

Waar?

In Gent. Het brandpunt van het Festival van de Gelijkheid is zoals altijd het Kunstencentrum Vooruit in Gent (Sint Pietersnieuwstraat 23).

Maar ook in de volgende locaties kan je terecht:
Amsab-ISG (Bagattenstraat 174)
Triodos Bank (Nieuwewandeling 62)
Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3)
De Krook (Miriam Makebaplein 1)

Je spot ons ongetwijfeld ook in de publieke ruimte.

Festivalpas

Je koopt één Festivalpas (10 euro) voor heel het festival. Daarmee kan je je inschrijven voor zoveel Festivalonderdelen als je wil. De Festivalpas koop je hier.

Met de code die je op je Festivalpas vindt kan je je inschrijven. De code bestaat uit 16 cijfers/letters en start met FVDG. Let op: het is noodzakelijk dat je je ook inschrijft voor de onderdelen van je keuze, een Festivalpas alleen volstaat niet. Een overzicht van alle programma-onderdelen vind je hier.

Voor de muziek- en theatervoorstellingen koop je nog een apart ticket.

De FestivalBazaar, de Jamsessie op donderdag en de Dansstudio (op donderdag en vrijdag) zijn gratis toegankelijk. Ook hiervoor is inschrijven noodzakelijk, dat kan via dit formulier. Voor de jamsessie schrijf je apart in via dit formulier.

BELANGRIJK: heb je een UITPas met kansentarief? Dan kost je Festivalpas 2 euro. Deze Festivalpas kan je enkel aankopen in het Ticketbureau van de Vooruit in Gent.

Toegankelijkheid

We streven ernaar om een Festival te zijn waar iedereen zich veilig, welkom en op zijn plaats voelt.

Op deze pagina vind je meer uitleg over de toegankelijkheid van het Festival van de Gelijkheid.

Corona maatregelen

Events met meer dan 50 deelnemers binnen moeten verplicht een Covid Safe Ticket vragen. Evenementen die dit niet doen, moeten zich houden aan de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand en CIRM / CERM. Omdat het praktisch anders niet te organiseren valt, is het Festival van de Gelijkheid dan ook een Covid Safe event. Tijdens het Festival geldt de mondmaskerplicht: bezoekers moeten dus altijd een mondmasker dragen.

Ook voor het optreden van Brihang op donderdag 9 december zijn het Covid Safe Ticket en het dragen van een mondmasker verplicht.

Noch de organisator (Curieus vzw) noch de host (De Vooruit) heeft toegang tot de persoonsgegevens die verbonden zijn aan het Covid Safe Certificaat.

Is er ook iets te doen voor kinderen?

Ja, op zaterdag 11 december bieden we ook een familie programma aan in Kunstencentrum Voo(?)uit. Check het programma, maak je keuze en schrijf je gerust in (met Festivalpas).

Hoe geraak ik aan Kunstencentrum Voo(?)uit?

MET DE FIETS
Stal zonder problemen je fiets in onze gratis en overdekte fietsenstalling, pal onder het Vooruit Terras. Voor bakfietsen en andere modellen zijn ruime parkeerplaatsen voorzien. Je kan zelfs een bakfiets ontlenen via cambio.be.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Vooruit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan met de handige routeplanner van De Lijn je reis. De dichtste haltes bij Vooruit zijn halte Bagattenstraat (bus), halte Gent Zuid (bus & tram) en halte Vogelmarkt (tram). Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation neem je tram 1 richting Evergem, tot aan halte Plateaustraat. Vanaf het Gent-Dampoortstation zijn er verschillende busverbindingen tot aan halte Gent Zuid.

MET DE AUTO
Vanaf januari 2020 is in de stad Gent de lage emissiezone - kortweg LEZ - van kracht. Ook Vooruit ligt in de LEZ-zone. Check op deze pagina of jouw wagen nog toegelaten is. De LEZ-zone is van toepassing binnen de stadsring van Gent (R40); de stadsring zelf hoort er niet bij.

Parkeren kan op een van de P+R-zones van de stad Gent. P+R The Loop / expo en P+R Gent-Sint-Pietersstation liggen het dichtst bij Vooruit. Van daaruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Vooruit. Wie dichtbij wil parkeren - opgelet: in de LEZ-zone - kan terecht op de volgende parkings: parking Zuid (P3, onder het Woodrow Wilsonplein), parking Savaanstraat (P4) en parking Sint-Pietersplein (P10, langparkeren). De aanrijroutes vind je hier.