Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over het achtste Festival van de Gelijkheid!
Wanneer?

Het 8ste Festival van de Gelijkheid vindt plaats op 15, 16 en 17 december 2022.

Waar?

In Gent. Het brandpunt van het Festival van de Gelijkheid is zoals altijd het Kunstencentrum Vooruit in Gent (Sint Pietersnieuwstraat 23).

Maar ook in de volgende locaties kan je terecht:
Amsab-ISG (Bagattenstraat 174)
Triodos Bank (Nieuwewandeling 62)
Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3)
De Krook (Miriam Makebaplein 1)

Je spot ons ongetwijfeld ook in de publieke ruimte.

Toegankelijkheid

We streven ernaar om een Festival te zijn waar iedereen zich veilig, welkom en op zijn plaats voelt.

Op deze pagina vind je meer uitleg over de toegankelijkheid van het Festival van de Gelijkheid.

Is er ook iets te doen voor kinderen?

Ja, op zaterdag 17 december bieden we ook een familie programma aan in Kunstencentrum Voo(?)uit. Check het programma, maak je keuze en schrijf je gerust in (met Festivalpas).

Hoe geraak ik aan Kunstencentrum Voo(?)uit?

MET DE FIETS
Stal zonder problemen je fiets in onze gratis en overdekte fietsenstalling, pal onder het Vooruit Terras. Voor bakfietsen en andere modellen zijn ruime parkeerplaatsen voorzien. Je kan zelfs een bakfiets ontlenen via cambio.be.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Vooruit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan met de handige routeplanner van De Lijn je reis. De dichtste haltes bij Vooruit zijn halte Bagattenstraat (bus), halte Gent Zuid (bus & tram) en halte Vogelmarkt (tram). Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation neem je tram 1 richting Evergem, tot aan halte Plateaustraat. Vanaf het Gent-Dampoortstation zijn er verschillende busverbindingen tot aan halte Gent Zuid.

MET DE AUTO
Vanaf januari 2020 is in de stad Gent de lage emissiezone - kortweg LEZ - van kracht. Ook Vooruit ligt in de LEZ-zone. Check op deze pagina of jouw wagen nog toegelaten is. De LEZ-zone is van toepassing binnen de stadsring van Gent (R40); de stadsring zelf hoort er niet bij.

Parkeren kan op een van de P+R-zones van de stad Gent. P+R The Loop / expo en P+R Gent-Sint-Pietersstation liggen het dichtst bij Vooruit. Van daaruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Vooruit. Wie dichtbij wil parkeren - opgelet: in de LEZ-zone - kan terecht op de volgende parkings: parking Zuid (P3, onder het Woodrow Wilsonplein), parking Savaanstraat (P4) en parking Sint-Pietersplein (P10, langparkeren). De aanrijroutes vind je hier.