Praktisch

Hieronder vind je alle praktische info over Vrijstaat Curieus!
Wanneer?

Vrijstaat Curieus vindt plaats op zaterdag 27 april 2024 vanaf 13 uur.

Waar?

De Budasite in Kortrijk (Broelkaai 6) vormt de geboortegrond van Vrijstaat Curieus.

Inschrijven

Vrijstaat Curieus is helemaal gratis maar voor enkele programma-onderdelen vragen we jou om in te schrijven. Via dit inschrijvingsformulier kan je een plek reserveren voor de sofababbel tussen Ish Ait Hamou en Ahlaam Teghadouini, het toonmoment "House of Happiness" van Magma en Roulette - Fresh Faces.

Voor de workshops en de escaperoom Kosmos Curieus schrijf je je in op de dag zelf.

Bereikbaarheid

Kunstencentrum BUDA ligt in het centrum van Kortrijk, op het Buda-eiland, dichtbij de Broeltorens en de verlaagde Leieboorden.

Met de fiets

Links van de ingang van Budascoop vind je onze gratis en overdekte fietsenstalling. Daar kan je jouw (bak)fiets veilig vastmaken. Er zijn binnen in Budascoop lockers die geschikt zijn voor plooifietsen.

Met de bus

Budascoop is vlot bereikbaar met de bus. Plan je reis via de online tool van De Lijn. De dichtste haltes zijn O.L.V. Hospitaal (4 & 6), Kortrijk Markt (4, 6, 9, 50, 51), Sint-Amandsplein (6), Graanmarkt (6), L.Robbeplein (4, 6, 9, 40, 42, 50, 51, 52, 53, 60, 61, 62), Plein (9, 50, 51).

Met de trein

Het station van Kortrijk bevindt zich op 10 minuten wandelafstand van Budascoop. Plan je reis via de online tool van NMBS. De route van het station naar Budascoop vind je hier.

Toegankelijkheid

Bij Vrijstaat Curieus verwelkomen we iedereen met open armen. We streven ernaar om een festival te zijn waar elke bezoeker zich veilig en welkom voelt. Er is bij ons geen plaats voor discriminatie en uitsluiting.

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle locaties en ruimtes van Vrijstaat Curieus zijn rolstoeltoegankelijk. Zowel BK6 als Budascoop beschikken over toegankelijke toiletten om het comfort van onze bezoekers te garanderen. Houd er echter rekening mee dat er geen toegankelijke toiletten beschikbaar zijn bij de Budatoren.

Contacteer ons

Heb je vragen over de toegankelijkheid van onze locaties, heb je graag extra ondersteuning of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen naar festival@curieus.be. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en te zorgen dat je bezoek aan Vrijstaat Curieus zo aangenaam mogelijk verloopt.