Wall of Dreams voor 100In1Day Belgium

In het opvangcentrum Westakkers in Sint-Niklaas gaan jongeren aan de slag met een ‘Wall of Dreams’ tijdens 100In1Day Belgium. Tijdens een workshop ‘Slam Poetry’ denken ze na over wat ze precies willen vertellen, in de namiddag zetten ze hun boodschap met graffiti op een muur van 4m2.

In het Rode Kruisopvangcentrum Westakkers in Sint-Niklaas gaan jongeren aan de slag met een ‘Wall of Dreams’ tijdens 100In1Day Belgium. Tijdens een workshop ‘Slam Poetry’ denken ze na over wat ze precies willen vertellen, in de namiddag zetten ze hun boodschap met graffiti op een muur van 4m2.  

 

Op het domein van opvangcentrum Westakkers in Sint-Niklaas staat een grote witte afsluiting. Op zaterdag 26 juni gaat een groepje jongeren deze omtoveren tot een muur van betekenis met dromen en wensen voor de toekomst. Zo fleuren ze het domein op en brengen ze een hoopgevende boodschap. In de voormiddag brainstormen ze over wat ze precies willen vertellen tijdens een workshop ‘Slam Poetry’. Met dat resultaat gaan ze in de namiddag aan de slag met een graffiti-artiest en maken ze een graffitikunstwerk op de muur. De workshop wordt gegeven door Trill vzw.

 

The Wall of Dreams is een mooie aanleiding om later in de zomer ook de andere bewoners en buren van het centrum te vragen naar hun dromen en wensen. En zo past deze dag mooi binnen het opzet van 100In1Day Belgium, want op die dag gaan we voor 100 verbindende en creatieve acties die een positieve impact hebben op onze leefomgeving. De jongeren van OC Westakkers planten een mooi zaadje voor de toekomst. Wordt vervolgd!

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen