Tuly Salumu te gast in podcast De Zin van Mijn Leven

In 'De Zin van Mijn Leven' nodigt Anneleen Van Offel schrijvers uit om het over de zin van hun leven te hebben. Als hun boek een motto heeft, welke zin gaat dan in het leven van de schrijver voorop? Ze vertellen over die ene zin die hun leven heeft veranderd, een beslissende draai gaf. Een zin die zin geeft aan hun leven.


Tuly Salumu en alweer een weekendje weg met vrienden.
Wie ben je, als je je vooral thuis voelt in de tussenruimte? Als introvert in een wereld van extraverten, als kind met een dubbele culturele achtergrond. Wat blijft er over wanneer je steeds in een vorm probeert te passen die niet de jouwe is? Tuly Salumu veroverde vele harten met haar debuutroman 'Bintje', over de jeugd van een Vlaams-Congolees meisje in de jaren 90, waarin de moeilijke zoektocht wordt blootgelegd naar de verborgen plekken in onze identiteit. The core issue of passing is not becoming what you pass for, but losing what you pass away from, schreef historica Allyson Hobbs. Hoe veranderen we onder de blik van anderen, en hoe vind je jezelf terug?


De nieuwste podcastaflevering van De Zin van mijn Leven, met gastvrouw Anneleen Van Offel en gast Tuly Salumu, staat nu online op SpotifyApple podcasts en SoundCloud.
In samenwerking met allespodcast en House of Media.
Illustratie door Shamisa Debroey.



Ontmoet Tuly op het Festival van de Gelijkheid
Naast haar deelname aan de podcast is Tuly Salumu ook te gast op het Festival van de Gelijkheid op vrijdag 13 december. Daar gaat ze in gesprek met schrijver Leo Pleysier over hun nieuwste werken.



Blijf op de hoogte met de laatste artikelen