Schrijfwedstrijd Inktvis voor 100in1Day Belgium

Dito vzw laat de buurt kennismaken met vensterverzen
In samenwerking met Creatief Schrijven en Dito vzw organiseren we voor de 2de keer een gedichtenwedstrijd voor Vlaamse voorzieningen en dagcentra. De deelnemers doken de voorbije maanden in de wondere wereld van poëzie en literatuur. Tijdens 100In1Day Belgium kan je hun vensterverzen ontdekken in enkele buurtwandelingen. We vroegen aan 𝗥𝗲𝘆𝗻𝗮 𝗝𝗮𝘃𝗶𝗲𝗿 wat 100in1Day voor haar betekent.

𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗷𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸𝗸𝗶𝗴? Ik ben gelukkig als mijn leven in balans is, met mijn gezin, werk enz… en dat het loopt zoals het moet.

𝗩𝗶𝗻𝗱 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸 𝗼𝗼𝗸 𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗷𝗼𝗯? Jazeker. Ik doe mijn werk heel graag en ik werk heel graag met onze doelgroep. Het vraagt soms veel energie maar ik krijg ook veel vriendschap terug van de bewoners.

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗲 𝗿𝗲𝗺𝗲𝗱𝗶𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝘇𝘄𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗿𝗸? Naar huis komen en mijn gezin zien is voldoende om mijn zware dag te verlichten. Koken maakt mij rustig en is ook relaxerend.

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗮𝗱𝘃𝗶𝗲𝘀 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝗹𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗮𝗹𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗼𝗺 𝗼𝗺𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗽𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴? Hen niet betuttelen en een kans geven aan iedereen om volwaardig te participeren in de maatschappij.

𝗛𝗼𝗲 𝗱𝗿𝗮𝗮𝗴𝘁 𝟭𝟬𝟬𝗶𝗻𝟭𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘂𝗺 𝗱𝗮𝗮𝗿𝘁𝗼𝗲 𝗯𝗶𝗷? We willen met dit initiatief een brug bouwen tussen de bewoners van voorzieningen of dagcentra en de buurt. De voorziening is een onderdeel van de buurt, geen op zichzelf staand eiland.

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen