Over Grenzen: Talk of the Town in Hasselt

Talk of the Town komt naar Hasselt met de nieuwe editie Over Grenzen, een expo die het verhaal vertelt van nieuwkomers in Limburg. Via indrukwekkende fotoportretten en persoonlijke podcasts krijgen bezoekers een inkijk in de dromen, uitdagingen en ervaringen van mensen op de vlucht. De expo gaat op 28 september in première en is drie weken te bewonderen.

Talk of the Town is een openbare expo die de buurt tot leven brengt met portretten en verhalen van bewoners. Elk portret vertelt een uniek verhaal, zowel in beeld als geluid. Bezoekers kunnen een QR-code scannen bij elk portret om het verhaal erachter te horen.

Talk of the Town Over Grenzen focust op de verhalen van nieuwkomers in Limburg. De expo geeft een gezicht aan mensen op de vlucht en wil zo een brug slaan tussen verschillende gemeenschappen. De persoonlijke podcasts en foto's brengen hun dromen, ervaringen en uitdagingen in beeld en nodigen uit tot meer begrip en verbinding.

De expo gaat in première op zaterdag 28 september in de Bootstraat (vroegere Muziekodroom) en blijft daar tot 12 oktober te bezoeken. De expo is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 01:00. Na de première reist de expo door Limburg en kan deze worden aangevraagd door organisaties en verenigingen.

Interesse? Mail naar Peter.driesen@curieus.be voor meer informatie.
Talk of the Town Over Grenzen is een samenwerking tussen LPV, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Curieus vzw, PXL en nAFFt.

Luister hier de verhalen!

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen