Musti Önlen wint Prijs van de Gelijkheid 2022

Het publiek van het afgelopen Festival van de Gelijkheid koos de jonge Hasselaar uit de shortlist met daarop ook Refu Interim, Fatima Noori en Caroline Pauwels.

Met de Prijs van de Gelijkheid beloont Curieus VZW mensen die voor dialoog kiezen en een strijd voeren voor meer solidariteit en gelijkheid. Nog meer dan de bekroning van iemands verdiensten, is het een aanvuring van aanstekelijk engagement. Vol trots reikt Curieus VZW de Prijs van de Gelijkheid 2022 uit aan Musti Önlen, oprichter en voorzitter van experimenteel burgerinitiatief vzw Homie.

"Ik ben blij en heel verrast om in dit rijtje opgenomen te worden", sprak de meer dan terechte winnaar Musti Önlen. Laureaten van vorige jaren waren Seppe Nobels (2021), City Pirates (2020), Saskia Van Nieuwenhove (2019), Palestinian Circus School (2018), Mohamed El Bachiri (2017), Ish Ait Hamou (2016) en de betreurde Reinhilde Decleir (2015).

Als oprichter van VZW Homie zet Musti zich in voor een vaak vergeten groep, dakloze jongeren. Hij biedt hen een veilige woonsituatie aan en zorgt ervoor dat ze opnieuw aansluiting vinden bij de maatschappij. Dit unieke project werkt vooroordelen weg en maakt solidariteit in de samenleving wakker. 24 op 24, 7 dagen op 7, is Musti beschikbaar en wijdt hij zijn leven met volle overgave aan zijn organisatie en dakloze jongeren. Curieus is blij om dit positief activisme in het licht te zetten en mee te ondersteunen.

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen