Maak kennis met Sainabou

Sainabou is één van onze nieuwe Wally-gezichten!
De Wally-zoektochten zijn al jarenlang een succesverhaal binnen de lokale Curieuswerking. Maar het werd tijd om de figuren een update te geven. In de vernieuwde Wij zijn Wally-wandeling ga je niet op zoek naar de bekende cartoonfiguur maar naar èchte mensen uit onze community die zich vermomd hebben als Wally. Sainabou is één van hen, hieronder lees je haar verhaal.

Hoe maak jij deel uit van de Curieus community? 

Ik was 8 maanden tijdelijk community builder Antwerpen. Vanuit mijn opleiding toegepaste psychologie, mijn interesse voor mensen en de link naar cultuur, was Curieus echt een match. Ik ben blij dat ik, mede door Wij zijn Wally, een deel blijf uitmaken van de Curieus community. De mensen, collega’s en projecten van Curieus draag ik nauw aan mijn hart. 

Welke projecten deed je graag bij Curieus? 

100In1Day was een super leuk project om aan te werken. Vooral omdat je dan op die dag de vruchten ziet van maanden werk. Ik heb ook aan Buiten de lijntjes gewerkt, ook een heel mooi project. Je krijgt veel dankbaarheid terug van de mensen en organisatie waar we de boekjes afleveren. Ook The Empty Shop in Antwerpen, leuke samenwerkingspartners en een toffe locatie. Veel leuke reacties van het shoppers en we kwamen ook in de pers.

Waar vinden we jouw in het dagelijks leven? 

Ik doe uiteenlopende performances. Geen enkele dag of opdracht is hetzelfde. Tijdens de zomer zijn dat meer festivals in de andere seizoenen zijn dan meer events. Zowel voor groot publiek als prive-opdrachten. Ik speel dan altijd een bepaalde personage of karakter. Volledig in kostuum perform ik hoe dat personage zou bewegen of zijn. Deze zomer stond ik bijvoorbeeld op tomorrowland en was ik een vlinder. Heel energiek en heel vrolijk.  Dus heel uitlopende en gekke dingen. Dit najaar ga ik ook starten aan een nieuwe opleiding drama. 

Hoe lang dans je al? 

Ik ben begonnen toen ik 3  jaar was. Mijn moeder nam me mee naar de les omdat ik niet stil kon zitten. Sindsdien heb ik al verschillende stijlen gedaan. Ballet, jazz, hedendaags, hip hop, dancehall… gewoon heel veel. Ik wilde alles proberen. 

Wat voor theater stukken liggen je meest? 

Stukken die draaien om "de mens" en zijn gedachten/gevoelens. Als ik later stukken mag schrijven en maken, komt dit er ook in terug. Daar ligt terug een link met mijn opleiding toegepaste psychologie. 

Had jij hobbies als kind? 
Ik verzamelde heel veel. Hot wheels, diddle papier, zeldzame schelpen, knuffels, maar ook parkeertickets. Zo van die gratis parkeertickets van één kwartier. En dan gegroepeerde ik die per zone en ook op volgorde. 

Dus je hebt eigenlijk een soort museum opgebouwd? 

Ja, onze opbergplaats ligt vol dozen van mijn verzamelperiode (lacht). Ik weet niet of dat dat iets eigen is aan kinderen. Mijn nicht van 10 is ook begonnen met kaarten te verzamelen. In mijn geval is het wel gelinkt aan mijn perfectionisme en het gevoel dat ik alles wou hebben. 

Is je perfectionisme gelinkt aan jouw creativiteit? 

In performance zeker wel. Omdat je altijd het beste van jezelf wil geven als je op een podium staat of in een crowd. Je wordt op elke moment bekeken door ten minste één persoon. Dus kan ik beroep doen op mijn perfectionisme om door te zetten en het goed te doen. 

Ken je waar is wally? 

Ik speelde dit vroeger als kind! Ik was altijd gefascineerd door de paginas. Niet enkel om wally te zoeken, maar ook om te kijken wat de anderen op de pagina deden en wat er allemaal gaande was. 

Wat vind je van  ‘wij zijn wally’? 

Ik vind het leuk dat met dit project de diversiteit van de Curieus community goed vertegenwoordigd zijn. Ik denk dat representatie heel belangrijk is. We zijn een diverse samenleving en we moeten leren omgaan met de verschillen zonder dat dit een probleem hoeft te zijn. Zolang je respect toont voor de persoon tegenover je maken de verschillen niet veel uit. 

Welke curiositeit past het best bij jou? 

De klappertanden en de gloeilamp passen goed bij mij. Ik ben iemand die zo ineens een idee, creativiteit of inspiratie krijgt. Vaak komen mijn ideeën 's nachts. De klappertanden passen bij mij omdat ik ook iemand ben die graag babbelt. 

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen