Hanne brengt de buurt rond Hal 5 samen op 100In1Day Belgium

Hanne Vanhaverbeke is projectcoördinator van Hal 5, een stedelijke en duurzame ontmoetingsplek die al enkele jaren een onderkomen vindt in de voormalige spoorweghallen in Leuven. Op 100In1Day Belgium zet Hanne samen met vrijwilligers een verrassende actie op om de buurt te verbinden.

Hanne & Hal5, jullie lijken wel onlosmakelijk verbonden. Kunnen jullie nog zonder elkaar?  

Hanne: "Ja,  nog net... het is een fantastisch bruisende plek om te werken en te vertoeven. Maar uiteindelijk blijft het een tijdelijk verhaal, dat op dit moment reeds verlengd werd door de eigenaar van het gebouw - Stad Leuven. Dat maakt dat we nog extra tijd krijgen om te experimentele op deze stedelijke broedplaats, joepie!"

Waar is jouw sociaal engagement gegroeid?  

Hanne: "Ik werkte voordien in een architectenbureau als bouwkundig tekenaar, maar merkte altijd al dat ik de sociale interactie met mensen erg miste achter mijn bureau. Het project Hal 5 is gegroeid vanuit het niets en waar ik in het begin de bouwplannen nog uittekende, rolde ik stilaan verder in de rol waarin ik nu zit: Een sociaal-cultureel werker met een uitdagend project om te coördineren."

Hal 5 is voor veel Leuvenaars een begrip. Wat is de succesformule achter Hal 5?  

Hanne: "De verscheiden partners die het geheel vormen tot het huidig DNA van Hal 5. Er huizen profit en non-profit organisaties naast ondernemers onder de thema's:  voeding, beweging, gemeenschapsopbouw en duurzaam ondernemen. Die mix blijkt een fantastische aantrekkingskracht te hebben en tot de verbeelding te spreken bij de bezoekers. "

Na 100In1Day 2021 zei je dat je sowieso volgend jaar opnieuw zou meedoen. Waarom voel je je verbonden met dit project?  

Hanne: "We hadden vorig jaar een geweldige dag op 100In1Day in en rond Hal 5. Dit project daagde ons opnieuw uit om iets op te zetten speciaal voor onze buren: ongedwongen, laagdrempelig en vooral verbindend! Het was fijn om hierin de aanmoediging en inspiratie te krijgen van Curieus."

Kan je al een tipje van de sluier lichten over wat er dit jaar te gebeuren staat op 100In1Day?  

Hanne: "We zetten onze activiteiten nooit alleen op, zo hebben we dit jaar opnieuw een super leuke buurvrouw gevonden die van dansen houdt en ook al de andere verre of dichte buren tot bewegen wil aanzetten..."

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen