Gentse realiteit: een podium vol diversiteit

Op zondag 16 juni wordt in Gent het kunstproject 'Gentse realiteit: een podium vol diversiteit' geopend als onderdeel van het wereldwijde Inside Out Project. Met 126 zwart-witportretten van Gentenaren, geplakt op verschillende muren op Dok Noord, wil het project krachtig statement maken: "Diversiteit is een rijkdom."

Het Inside Out Project is een internationaal participatief kunstproject dat gemeenschappen helpt hun stem te laten horen door middel van grootschalige portretten in de openbare ruimte. Al meer dan 500.000 mensen uit 152 landen hebben deelgenomen, met ruim 2.500 acties wereldwijd.

In Gent is het project gerealiseerd door een toegewijde projectgroep in het kader van Wereld Vluchtelingendag. De 126 zwart-witportretten vormen samen één groot kunstwerk dat de diverse achtergronden en ervaringen van de Gentenaren viert. Het project wil laten zien dat de verscheidenheid aan talenten in de stad een grote meerwaarde heeft. Door verschillen te omarmen, maken we een inclusieve thuis voor iedereen.

Het openingsfeest van 'Inside Out Gent' vindt plaats op 16 juni. Er zijn optredens, een springkasteel en ijsjes. Kom en ontdek de inspiratie en verbinding die Inside Out kan brengen.

Wil je meer weten over het Inside Out Project? Bezoek dan de website: Inside Out Project

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen