De derde editie van 100In1Day Belgium gaat van start!

Het is zover! Vandaag, op 26 juni 2021, gaat de derde editie van 100In1Day Belgium van start. 100In1Day Belgium is dé feestdag van de actieve burger! Op die dag stimuleert Curieus geëngageerde burgers, organisaties, buurtcomités, lokale besturen en iedereen die zin heeft om de handen uit de mouwen te steken om na te denken over de eigen leefomgeving. Creatieve ideeën voor een meer verbonden samenleving zet de 100In1Day community op 26 juni om in actie. 

 

Er staat heel wat op het programma vandaag; vensterverhalen doorheen straten en buurten, 100 kijkdozen gemaakt door buurtbewoners, buurtexpedities, plantenbibs, creatieve buurtworkshops… en dit over heel Vlaanderen en Brussel!

 

Tijdens deze derde editie van 100In1Day Belgium gaat er ook veel aandacht naar mensen of organisaties die soms meer geïsoleerd staan. Daarom worden er fijne samenwerkingen aangegaan met VFG, Arktos, buurtcentra, armoede-organisaties en zo meer. Het doel? Vreugde verspreiden en verbondenheid met de buurt vieren, vooral in tijden waarin die verbondenheid zo fragiel is.

 

100In1Day Belgium maakt deel uit van het internationaal initiatief 100In1Day en wil met veel kleine acties een duurzame maatschappelijke impact hebben. 

 

Weet je graag welke acties er vandaag tot stand komen? Volg dan alles op de voet via de instagram en Facebookpagina van Curieus. 

 

De algemene info over de derde editie van 100In1Day Belgium vind je in deze issuu en op www.100In1Day.org

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen