Proeven van kunst in Mechelen

Op 25, 26 en 28 maart vond in Mechelen het jaarlijkse Kunstproeven festival plaats, georganiseerd door Sjarabang vzw. Het is een festival waar mensen met en zonder beperking kunnen proeven van allerlei kunstige activiteiten. Curieus was erbij met een workshop 'schilderen met Bob Ross' en een workshop buttons maken.

Het Cultuurcentrum, de academie en de muziekschool van Mechelen openden drie dagen lang gezamenlijk hun deuren voor dit unieke evenement, waar mensen met en zonder beperking samenkwamen om kunst te 'proeven'.

Tijdens het 3-daagse festival organiseerde Curieus workshops waar deelnemers hun creativiteit konden uiten door te schilderen met Bob Ross en zelf buttons te maken. De diversiteit van de deelnemers, variërend in leeftijd en achtergrond, illustreerde de inclusieve geest van het festival.

Bij Curieus geloven we in de kracht van kunst als middel tot inclusie en verbinding. Door deel te nemen aan Kunstproeven wil Curieus niet alleen deelnemers inspireren om hun talenten te ontdekken, maar ook bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om zijn creativiteit te uiten.

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen