City Pirates winnen Prijs van de Gelijkheid

Jaarlijks wordt de prijs van de gelijkheid uitgereikt door Curieus vzw. City Pirates is de winnaar van 2020.

"Voetbal de motor, sociaal engagement de brandstof, diversiteit de kracht!" Met die missie schrijven de City Pirates aan een verhaal dat verdergaat dan sportieve hoogtepunten. De Piraten tellen ondertussen 1200 leden en sociaal engagement is er een even belangrijke pijler als het voetbal zelf. Niet winnen staat centraal, maar inzet en talentontwikkeling. Voor jurylid Reinhilde Decleir was de keuze snel gemaakt. "Jongeren een gezonde dosis zelfvertrouwen meegeven is het mooiste wat je kunt doen, dat nemen ze mee voor de rest van hun leven".
Dit engagement wil Curieus heel graag mee in het licht zetten en ondersteunen. Daarom reiken we sinds 2015 een Prijs van de Gelijkheid uit, een prijs die veel meer is dan de bekroning van iemands verdiensten, maar vooral een aanvuring van aanstekelijk engagement. 

https://youtu.be/9CxJWh19TfQ

Op de grote vensters van Bibliotheek De Krook. Je kan hen bewonderen van 1 december tot 31 december. Tijdens de festivalperiode (december 2020) gaat een letterkunstenaar aan de slag met de eerste 20 zinnen, op de grote vensters van Bibliotheek De Krook. Je kan hen bewonderen tot nu. Tijdens de festivalperiode (december 2020) gaat een letterkunstenaar aan de slag met de eerste 20 zinnen, op de grote vensters van Bibliotheek De Krook. Je kan hen bewonderen tot nu.

ellen.vandewiele@curieus.be