Bregje Hofstede en Kristien Hemmerechts komen naar het Festival van de Gelijkheid!

Het Festival van de Gelijkheid viert in 2024 haar tiende editie. In al die jaren kwamen heel wat bekende namen uit de literatuur over de vloer en we zijn trots dat we daar Kristien Hemmerechts en Bregje Hofstede aan kunnen toevoegen.

Kristien Hemmerechts en Bregje Hofstede gaan met elkaar in gesprek over hun laatste boeken, waarbij ze beurtelings de rol van interviewer en geïnterviewde aannemen.
In 'Van ver gekomen' probeert Kristien Hemmerechts haar complexe relatie met haar overleden zus en moeder te ontrafelen. Deze relaties hebben haar gevormd, maar ook uitgedaagd om ondanks de obstakels haar eigen weg te vinden en nieuwe, waardevolle banden te smeden, onder andere met ‘vervangzussen’.

Bregje Hofstede’s 'Oersoep' neemt de lezer mee naar het fysieke en rauwe: een bevalling, seks, en drugs worden in al hun intensiteit beschreven. Het hoofdpersonage onderzoekt haar diepste innerlijk, haar 'oersoep', en het bovennatuurlijke. ‘Oersoep’ van Bregje Hofstede is een lyrische leeservaring die bij vlagen meer wegheeft van een trip dan een roman.


Deze ontmoeting tussen de schrijvers biedt een unieke kijk op hoe persoonlijke ervaringen en diepgaande zelfonderzoeken hun literaire werken hebben gevormd.


Meer info

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen