100 Kijkdozen van buurtbewoners in het STAM

Gents Stadsmuseum STAM maakt samen met buurtbewoners een kijkdozenmozaïek voor 100In1Day Belgium.

Ook in het Gentse STAM bruist het van de 100In1Day-energie. Op zaterdag 26 juni trekt Curieus voor de derde keer 100In1Day Belgium. Op die dag gaan we samen met geëngageerde burgers, organisaties, lokale besturen en iedereen die zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor 100 positieve en creatieve acties. Het STAM pikte deze oproep op en kwam met een fantastisch idee.

 

Als stadsmuseum vertelt het STAM het verhaal van Gent en zijn bewoners. Deze zomer zoeken ze het dichterbij en reiken ze uit naar de buurt rond het museum op een bijzondere manier: met 100 kijkdozen gemaakt door buurtbewoners. Samen gaan de dozen in het STAM in juli en augustus 2021 één grote kijkdozenmozaïek vormen. Gestapeld tot een huis met vele kamers, een mozaïek van 100 kleine stadsverhalen waar je naar kan blijven kijken.

 

Woon of werk je in de buurt? Doe mee!

Iedereen die woont of werkt in de buurt van het STAM kan mee doen. Jong en oud, samen of alleen. Vanaf 15 mei verdeelt het STAM lege kijkdozen. Ga er een ophalen en knutsel er een kamer van met mensjes of diertjes erin, doe er iets gebeuren… waargebeurd of verzonnen. Een overstroomde badkamer met de badeend in de hoofdrol? Alleen thuis in de living, de kat in het gordijn? Een feestje in de keuken? Rustig slapend - of wakker liggend - in bed? Alles kan! Wie niet goed weet hoe eraan te beginnen wordt op weg geholpen met tips en inspiratie! De dozen worden ten laatste op 22 juni terug verwacht in het STAM, zodat ze een plaatsje kunnen krijgen in de installatie die vanaf 26 juni te bewonderen zal zijn.

 

Op deze manier wil het STAM verbinding maken met de buurtbewoners, buren inspireren en connecteren met een gemeenschappelijk kunstwerk dat de hele zomer op het Stamplein tentoon zal staan.

 

 

Inschrijven en meer informatie: klik hier.

Fotocredit: Rabottoren Gent, 2014 © Pieter Lozie

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen