Panels & Lezing
Locatie

Mokabon (De Vooruit)

Datum & Tijd

14 december 14:00 - 15:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
tickets
Terug naar Programma

Ge zijt niet alleen

Panel i.s.m. BlinkOut
"Ge zijt niet alleen met een kwetsbaarheid die gehoord wil worden"

BlinkOut nodigt je uit voor een Ge zijt niet alleen-sessie, waar we samen het taboe rond kwetsbaarheid doorbreken. BlinkOut pleit voor het zichtbaar maken van wat vaak verborgen blijft—onze innerlijke worstelingen, onze kwetsbaarheden. Wij geloven dat echte verandering in de samenleving begint wanneer we onzichtbare drempels bespreekbaar maken.


In deze sessie hoor je verhalen van mensen die hun eigen kwetsbaarheid omarmen en delen hoe ze hiermee omgaan. Of je nu te maken hebt met iets wat moeilijk uit te leggen is aan de mensen om je heen, of gewoon op zoek bent naar herkenning en steun, hier vind je een veilige plek om te luisteren, te delen, en elkaar te steunen.


Kom erbij, en ervaar hoe de kracht van gedeelde verhalen je kan inspireren en troosten. Dit is jouw kans om te ontdekken dat je niet alleen staat in je uitdagingen. Of je nu zelf iets wilt delen of gewoon wilt luisteren, je bent van harte welkom. 


Samen zetten we een stap naar een samenleving waarin kwetsbaarheid geen zwakte is, maar een kracht die ons verbindt en versterkt.


Kom erbij en ontdek: Ge zijt écht niet alleen

Jana Roos

Jana Roos (°1994) is een Gentse artiest en kostuumontwerpster die grenzeloze, fantasierijke werelden creëert die haar publiek uitnodigen tot escapisme en eigen verbeeldingskracht. Met een indrukwekkende achtergrond in beeldende kunst en scenografie werkt ze sinds 2017 professioneel binnen de artistieke en culturele sector. Haar werk reikt van theater- en operaproducties tot internationale modepresentaties in Italië, Rwanda en Nederland.

Jana haalt inspiratie uit diverse materialen zoals kunstglas, thermoplasten, en textiel, waarmee ze disciplines overstijgt en sculpturen en kostuums tot leven brengt. Haar ontwerpen zijn niet alleen visueel prikkelend, maar vertellen ook verhalen die resoneren met thema’s als kwetsbaarheid en verbinding.

Leven met een chronische aandoening vormt een rode draad in haar kunst. Dit weerspiegelt zich in haar vermogen om kwetsbaarheid om te zetten in creatieve kracht, zoals in panelgesprekken waar ze ervaringen deelt en hoop biedt. Jana’s werk is een ode aan authenticiteit en veerkracht​.



Hannes Couvreur

Hannes Couvreur (Gent, 1981) is niet alleen een kunstenaar, maar ook een ervaringsdeskundige. Naast fotografie omvat zijn oeuvre tekeningen, poëzie, essays en sculpturen. Pas op 36-jarige leeftijd ontdekte hij dat hij autisme en ADHD had, wat zijn kunstenaarschap diepgaand beïnvloedt. Zijn neurodiversiteit maakt hem bijzonder gevoelig voor details en verbanden die de meeste mensen ontgaan. In zijn werk legt hij de schoonheid van het alledaagse vast, maar ook de kwetsbaarheid en veerkracht van het bestaan in al zijn vormen. Of hij nu de complexe structuren van korstmossen fotografeert, stillevens van verwelkende bloemen vastlegt, of portretten van bewoners in sociale woonwijken maakt. Daarnaast schrijft en spreekt Hannes regelmatig over zijn ervaringen met autisme en ADHD, waarmee hij anderen inspireert en bewustwording creëert rond neurodiversiteit.

Karen De Looze

Karen De Looze is doctor in de sociale en culturele antropologie. Ze werkt als coach/vormingsmedewerker bij BlinkOut vzw. Daarnaast is ze zelfstandig therapeute, met een expertise rond moeilijke opvoedingssituaties en trauma.

Mona Al-Naser

Mona Al-Naser is een krachtig sociaal wezen, geboren in Irak, dat door veerkracht en optimisme een nieuw leven heeft opgebouwd. Haar verhaal is er een van transformatie: van de pijn van oorlog en verlies naar het vinden van innerlijke vrede en rechtvaardigheid in een nieuwe omgeving.

Mona's sterke karakter, diepgeworteld in familiebanden, weerspiegelt haar moeder Balsam en vader Suleiman – beiden inspiratiebronnen van zachtheid en kracht. Door hen is ze gegroeid tot een onverzettelijke persoon die niet kan zwijgen bij onrecht.

Met wijd open vleugels verkent Mona de wereld, vindt ze vreugde in de kleine dingen en bouwt ze bruggen van verbinding. Haar verhaal laat zien dat zelfs in de donkerste tijden hoop, rechtvaardigheid en menselijkheid kunnen bloeien.





Marijke Pinoy

Marijke Pinoy (°1958) is een veelzijdige Belgische actrice die al decennialang excelleert in theater, televisie en film. Ze is bekend van rollen in producties zoals "Ben X" en "Problemski Hotel". Daarnaast is ze actief in het theatergezelschap Compagnie Cecilia. 

Haar persoonlijke leven is even boeiend als haar carrière. Als moeder van vijf kinderen heeft ze altijd gestreefd naar een balans tussen haar professionele en familiale verantwoordelijkheden. In het theaterstuk "Foreverandevergem" trad ze samen met haar kinderen op, waarbij ze de complexiteit en intensiteit van familierelaties blootlegde. Marijke's kracht ligt in haar vermogen om kwetsbaarheid te omarmen en dit te verweven in haar werk. Haar engagement reikt verder dan het podium; ze is actief betrokken bij initiatieven zoals Hart boven Hard, die opkomen voor gelijkheid en solidariteit.





Meer Festival van de Gelijkheid!