Sofababbel
Locatie

Foyer Theaterzaal

Datum & Tijd

14 december 13:45 - 14:45

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
tickets
Terug naar Programma

Christina De Witte en Anaïs Van Ertvelde

Representatie: dominante beeldcultuur

Jezelf herkennen en gerepresenteerd voelen in de wereld om je heen is geen vanzelfsprekendheid. Sofagasten Christina De Witte en Anaïs Van Ertvelde werken beiden hard aan betere representatie, deels door het heft in eigen handen te nemen. Tijdens dit gesprek duiken we in thema’s als dominante beeldcultuur, community en emotional labour.
Raf Njotea is de gastheer van dienst.

Christina 'Chrostin' De Witte

Christina 'Chrostin' De Witte (1996) is illustrator, schrijver en cartoonist. Ze tekende onder andere voor Flair en De Standaard. In 2018 debuteerde ze met Sommige meisjes houden niet van roze, dat ondertussen wereldwijd in zeven talen is verschenen. Naast tekenen houdt ze van knutselen, koken en gewichtheffen. Dit jaar bracht ze een volledig geïllustreerd Thais kookboek uit. Haar nieuwe droom is om haar graphic novel Araya ooit verfilmd te zien.

Anaïs Van Ertvelde

Anaïs Van Ertvelde (1988) geeft les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent en is als historica verbonden aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van lichaam, handicap en seksualiteit. Ze publiceerde columns en opiniestukken in onder meer De Morgen , De Standaard , Knack , NRC en de Volkskrant . In 2017 verscheen haar debuut Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit, naar de gelijknamige podcast die ze samen met Heleen Debruyne maakte. In het essay Zorgangst (2022) verkende ze onze angsten voor zorg, afhankelijkheid en hulpeloosheid. In haar nieuwe boek ‘Handicap. Een bevrijding’ fileert ze wat de wereld ons over handicap vertelt en maakt ze duidelijk wat handicap ons over de wereld kan vertellen.

Raf Njotea

Raf Njotea is scenarist, columnist voor De Standaard en presentator. Hij schreef onder andere mee aan de Vlaamse tv-series Dertigers, Panna en Familie, en maakte samen met Lander Kennis de podcast Ouder voor de Vlaamse Radio 1, over het mysterieuze migratieverleden van zijn vader. Via opiniestukken en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijke debat rond thema’s als diversiteit, identiteit en taal.

Meer Festival van de Gelijkheid!