Zwerfkeien

Zwerfkeien maken en verstoppen is een leuke manier om kunst te maken en een glimlach op het gezicht van anderen te toveren. Hieronder vind je een stappenplan om zwerfkeien te maken en te verstoppen:

Stap 1: Verzamel keien

Verzamel keien van verschillende maten en vormen. Je kunt ze vinden in parken, stranden, of in je eigen achtertuin. Kies stenen die goed in je hand passen en die je makkelijk kunt beschilderen.

Stap 2: Maak de keien schoon

Maak de keien schoon met water en zeep en laat ze drogen voordat je gaat schilderen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de steen en het uiteindelijke resultaat er beter uitziet.

Stap 3: Ontwerp en schilder

Ontwerp het patroon of de afbeelding die je op de zwerfkei wilt schilderen. Gebruik acrylverf of verfmarkers om de kei te beschilderen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en kleurrijke of abstracte ontwerpen maken.

Stap 4: Vernis de keien

Als de verf droog is, kun je de keien vernissen om ze te beschermen tegen weersinvloeden en slijtage. Gebruik een transparante acrylvernis en breng deze gelijkmatig aan over de hele steen. Laat het drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5: Verstop de zwerfkeien

Zodra de vernis droog is, kun je de zwerfkeien gaan verstoppen. Kies een openbare plek in de buurt, zoals een park, speeltuin, of een wandelpad en leg de zwerfkeien op een zichtbare plek. Je kunt een boodschap achterlaten om mensen aan te moedigen de keien mee te nemen en ze elders weer te verstoppen, of om een foto van de kei te delen op sociale media.

Stap 6: Deel je creaties

Deel je zwerfkeien op sociale media met de hashtag #zwerfkeien om anderen te inspireren om ook mee te doen. Je kunt ook lid worden van lokale Facebookgroepen waar mensen hun zwerfkeien delen. Zo kun je anderen laten weten waar jouw keien zijn verstopt en hopelijk zullen ze deze vinden en op hun beurt weer verstoppen voor anderen om te ontdekken.