Zwerfboeken

Zwerfboeken verstoppen is een leuke manier om boeken te delen met anderen en hen aan te moedigen om te lezen. Hieronder vind je een stappenplan om zwerfboeken te verstoppen:

Stap 1: Verzamel boeken

Verzamel boeken die je wilt delen. Je kunt ze kopen in een tweedehands boekenwinkel, lenen van vrienden, of boeken die je zelf niet meer leest.

Stap 2: Voeg een briefje toe

Voeg een briefje toe aan het boek met een korte boodschap over het concept van zwerfboeken. Je kunt ook een persoonlijke noot toevoegen, zoals waarom je het boek zo leuk vond of een aanbeveling geven.

Stap 3: Markeer het boek

Markeer het boek met een sticker, een stempel of een speciale boekenlegger om aan te geven dat het een zwerfboek is. Je kunt ook de pagina van het briefje markeren, zodat mensen het gemakkelijk kunnen vinden.

Stap 4: Verstop het boek

Kies een openbare plek waar veel mensen langskomen, zoals een park, een speeltuin, een bushalte of een café. Verstop het boek op een zichtbare plek, maar zorg ervoor dat het niet wordt weggegooid door de schoonmaakploeg. Je kunt het boek op een bankje of op een vensterbank leggen, of in een speciaal daarvoor bestemde kast of doos plaatsen.

Stap 5: Deel het op sociale media

Deel een foto van het boek op sociale media met de hashtag #zwerfboek en laat anderen weten waar je het hebt verstopt. Zo kunnen mensen op zoek gaan naar het boek en het delen met anderen.

Stap 6: Verzamel feedback

Als je wilt weten of het boek is gevonden en gelezen, kun je een e-mailadres of een sociale media-account vermelden op het briefje. Zo kunnen mensen je laten weten wat ze van het boek vonden en waar ze het hebben achtergelaten.

Onthoud dat het verstoppen van zwerfboeken een manier is om anderen te inspireren en te laten genieten van het plezier van lezen. Het is een mooie manier om boeken te delen en mensen samen te brengen.

Boekenjagers

Met bijna 85.000 leden zorgt de groep "De Boekenjagers" voor tientallen zwerfboeken per dag in Vlaanderen. Laat samen met hen jouw favoriete boek weer los in de vrije natuur!

Naar de boekenjagers