Yogasessie

Kom tot rust in een yogasessie

Een openlucht yoga sessie organiseren kan een prachtige manier zijn om mensen te laten genieten van de buitenlucht en tegelijkertijd te ontspannen en te bewegen. 

Maar hoe begin je hier aan? We geven je enkele stappen mee die je kunt volgen om een open yoga sessie te organiseren:

  • Zoek een geschikte locatie: Kies een locatie die geschikt is voor yoga, zoals een park, strand, of een andere buitenruimte met een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat de locatie groot genoeg is voor de groep die je wilt uitnodigen.

  • Bepaal de datum en tijd: Kies een datum en tijd die voor de meeste mensen haalbaar is. Overweeg hierbij de weersomstandigheden en kies bij voorkeur een droge dag zonder teveel wind.

  • Nodig deelnemers uit: Nodig deelnemers uit voor de openlucht yoga sessie. Je kunt vrienden, familie en kennissen uitnodigen, maar je kunt de sessie ook openstellen voor het publiek en het promoten op social media, lokale evenementenkalenders en via flyers in de buurt.

  • Zorg voor materiaal: Zorg voor yogamatten, handdoeken en eventueel dekens om op te zitten en mediteren. Zorg ervoor dat de deelnemers weten dat ze hun eigen yogamat of handdoek mee moeten nemen, mocht je deze niet zelf kunnen regelen.

  • Kies de yoga stijl en instructeur: Kies de yoga stijl die je wilt beoefenen en huur een instructeur in die ervaring heeft met het geven van yoga lessen in de buitenlucht. Zorg ervoor dat de instructeur ook ervaring heeft met het begeleiden van een groep.

  • Zorg voor water en snacks: Zorg voor water en eventueel lichte snacks voor na de sessie. Het is belangrijk dat de deelnemers voldoende gehydrateerd blijven tijdens de yoga sessie.

  • Houd rekening met de veiligheid: Zorg ervoor dat je deelnemers zich bewust zijn van de veiligheidsregels, zoals het vermijden van blessures en het respecteren van de persoonlijke ruimte van anderen tijdens de sessie.

  • Geniet van de sessie: Geniet van de sessie en maak er een ontspannen en plezierige ervaring van voor de deelnemers.

En zo heb jij mensen geholpen om zich te ontspannen, te bewegen en te genieten van de buitenlucht. Namaste. 

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht