Walter

Elke Wally representeert iemand van de Curieus community. Ontmoet Walter 'Walle van Malle' Vermeylen.
Wie is Walter aka 'Walle'? Dat is natuurlijk de vraag… Walter is een geboren en getogen Mallenaar. Zoon van een diamantslijper en een huisvrouw. De Kempense klei was ons niet vreemd. En bovenal: het trappistenbier en den tripel van Westmalle. Niet dat het mijn papfles al beroerde maar zoals elke Mallenaar en dat samen met de New York Times, zeggen wij dat hier het beste bier van de wereld wordt gebrouwen. Punt aan de lijn!
Waar kunnen we je vinden? Ik ben zelfstandige. Ik baat al 32 jaar een krantenwinkel uit met een klein assortiment aan boeken. Boek- en dagbladhandel ‘Perspektief’. Straks is het de beurt aan mijn zoon om de boel over te nemen. Maar achter de toonbank zal je me ongetwijfeld en zeker in de vroege uren kunnen vinden - om 5.00u ’s morgens beginnen we er aan.
Achter wat verstop je je het liefst? Zou ik dat wel verklappen want dan heb ik geen verstopplaats meer waar je me kan zoeken. Ik ben wel eens graag alleen. Maar echt verbergen neen. Thuis in de tuin , en als ik ga wandelen, ga ik liefst naar de vele groene plekjes in Malle! Kijk het is net als een schat, die moet je ook altijd zoeken.
Waarvoor spring je uit je bed ‘s ochtends? Voor alle duidelijkheid, ik spring nooit uit bed. Veel te gevaarlijk voor blessures. Springen zou dom zijn, want het is veel te donker op mijn kamer. Ik draai met andere woorden altijd heel vroeg uit mijn bed. Om 4u37 om precies te zijn.
Waarvan lig je ‘s nachts wakker? Ik lig nooit wakker in mijn bed. Ik heb dat bed gekocht om te slapen. En als ik al eens wakker ben, dan zit ik in bed. Rechtop als een stokstaartje op wacht in de savanne! Luisterend naar het gekrijs van de roofvogel boven hem! En als ik de slaap niet kan vatten, wat zelden gebeurt, dan sta ik op, ga eens drinken, kijk in de spiegel en mompel tegen mezelf: “Is dat de Wally waar ik al de ganse dag achter loop te zoeken? Je ziet er niet uit man! Kruip onder wol en slaap nog wat!” En vertrokken is hij, grommend als een beer op zoek naar een honingpot.