Vergroen het straatbeeld

Groen dat tussen de grijze tegels verschijnt. Daar is het om te doen! We geven je graag enkele tips om op een guerrilla manier meer groen in je straatbeeld te krijgen.

(1) Guerilla gardening: Deze techniek houdt in dat je planten en bloemen plant op openbare plaatsen, zoals in verlaten plantenbakken, langs trottoirs of in berm langs de weg. 

(2) Zaadbommen: Dit zijn kleine balletjes gemaakt van klei, compost en zaden. Je kunt deze zaadbommen op plekken gooien waar je graag wat groen zou willen zien, zoals op lege stukken grond, braakliggende terreinen of verlaten plantenbakken. Als het gaat regenen, zullen de zaadbommen oplossen en beginnen te groeien. 

(3) Verticale tuinen: Creëer een verticale tuin aan de buitenkant van een muur of schutting. Dit kun je bijvoorbeeld doen door plantenbakken aan de muur te bevestigen of door een klimop of andere klimplanten te laten groeien. 

(4) Guerrilla-bomen: Plant bomen op plaatsen waar ze worden gewaardeerd, zoals langs de rand van een openbare weg, in een park of op een braakliggend terrein. Kies bomen die passen bij de omgeving of laat je informeren

(5) Zaai stiekem bloemetjes. Zaadjes van stokrozen doen het heel goed!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht