Sissel

Wie is Sissel? 

Ik ben een 26-jarige Gentenaar die fulltime werkt als zelfstandig fotograaf. Tegenwoordig woon ik in Antwerpen, samen met mijn vriend, twee katten en een huiskonijn. In het begin was het even wennen, maar ondertussen is de scheldestad mijn tweede thuis.


Hoe heb je Curieus leren kennen

Via mijn moeder, die vrijwilligster was, kon ik op mijn 16de een Volta-editie fotograferen. Dat was mijn eerste grote opdracht en sindsdien ben ik één van de huisfotografen van Curieus. Zo kwam ik ook terecht op het Festival van de Gelijkheid, waar een nieuwe wereld voor mij openging. De sfeer, de mensen en de onderwerpen van het Festival liggen me na aan het hart.  


Hoe ben je in de fotografie terecht gekomen? 

Mijn vader was altijd bezig met foto's, van kleins af aan kende ik de geheimen van de donkere kamer. Na 2 jaar lessen fotografie te volgen, werd ik een huwelijks- en eventfotograaf. Het was even spannend tijdens corona, maar ik ben er volledig voor gegaan en ben blij dat het gelukt is.

Het toffe aan huwelijksfotografie is dat je voor een kort moment deel uitmaakt van het verhaal van iemand anders. Je brengt een hele dag samen door, in een leuke en intieme sfeer. Waar vinden we jou als je niet fotografeert? 

Je vindt mij regelmatig op de dansvloer. Mijn vriend danst salsa en ik ken al enkele basispassen. Als ik niets gepland heb, trek ik mijn loopschoenen aan. Vooral om het lekker eten van de trouwfeesten te verwerken (lacht).Wat doet jou onmiddellijk aan Curieus denken? 

De sanseveria! Dat is een terugkerend decoratiestuk bij Curieus-evenementen en ik heb er thuis ook een staan. Mijn plantenverzameling begon met een sanseveria van Curieus. Ik zoek graag alles op over de verzorging en hoe vaak je ze water moet geven.