Latifah Abdou

"Rechtvaardige inclusie is wanneer je je focust op personen die door uitsluitingsmechanismen naar de marges worden geduwd. Het hele neoliberale gedachtegoed van "iedereen meekrijgen" handhaaft enkel maar de status quo. Wanneer je je focust op de realiteit in de marges komen heel wat realiteiten aan het daglicht die door de mainstream worden ontkent, zoals kolonialiteit, seksime, racisme, ableism, misogynoir, etc die de status quo deconstrueren."
Geboortejaar 1997
E-mail latifahabdou.la@gmail.com
Onderwerpen Anti-racisme, dekolonisatie van het hoger onderwijs en ontwikkelingssamenwerking, intersectionaliteit, rechtvaardige inclusie, community building, Afrikaanse/Rwandese diaspora
Ervaring Latifah heeft een bachelor in rechten, maar maakte de switch naar politieke wetenschappen om een meer maatschappij kritische opleiding te krijgen. Ze studeerde af aan de VUB met een master International and European Governance voor haar thesis deed zij een casestudy onderzoek naar het (neo)-koloniale karakter van ontwikkelingssamenwerking en hoe het engagement van de Rwandese diaspora in België dat kan contesteren. Naast haar studies engageerde ze zich voor het CHanGE een project over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, waarvoor ze meewerkte aan de campagne Come In Out, een campagne over queer personen op de vlucht. Vervolgens startte zij het project WeDecolonizeVUB bij UCOS vzw, een project dat de kennis, ervaringen, realiteiten en noden van geracialiseerde jongeren centraliseert op de universiteit en op die manier de westers gedomineerde kennis dat de universiteit bestendigt, deconstrueert. Zij werkt nu als project medewerker voor WeDecolonize en in het kader daarvan werkte zij ook mee aan het onderzoek: Blueprint study: Master in Critical Diaspora, Race and Liberation studies. Tenslotte is nu ook bezig met het behalen van een master African Studies aan de UGent.
Website Je kan Latifah vinden op LinkedIn