Geef om Haar

Organiseer een knipdag en ga voor zoveel mogelijk paardenstaarten en zet je schouders mee onder de actie Geef om Haar!

Elk jaar krijgen bijna 10.000 vrouwen in ons land te horen dat ze borstkanker hebben. Zo'n diagnose is een mokerslag. Er volgt een zware behandeling waarbij velen hun mooie lokken verliezen. Veel vrouwen vinden dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Een pruik helpt hen om die mentale dreun te verwerken en hun kwetsbare zelfvertrouwen op te krikken. Met de actie Geef om Haar probeert Think Pink zoveel mogelijk vrouwen en mannen te helpen, ook zij die het financieel moeilijker hebben.

Kan jij minstens 30 centimeter van je weelderige haardos missen of overtuig je graag anderen om de schaar er in te zetten? Zet dan je schouders onder de actie Geef om Haar! Organiseer een knipdag en ga voor zoveel mogelijk paardenstaarten!

Hoe begin je eraan?
 • Op de website www.geefomhaar.be vind je veel info om met je groep zo’n actie op te zetten.

 • Krijgen je plannen al goed vorm? Contacteer dan Think Pink via info@think-pink.be om concrete afspraken te maken.

 • Als je een knipactie organiseert is het altijd leuk dat je het kapsalon een beetje inricht. Zorg voor spiegels, aansluitingen voor haardrogers, stoelen en tafels.

 • Belangrijk: zorg ook voor kappers die het kapsalon komen bemannen/bevrouwen! De kappers nemen hun eigen materiaal mee. Neem eventueel contact op met de plaatselijke kapper of – nog beter – de kappersschool uit je buurt.

 • Think Pink zorgt mee voor promotie én voor de zakjes waarin je de paardenstaarten kan verzamelen.

 • Na afloop van het kapsalon bezorg je de paardenstaarten aan Think Pink

Hou rekening met
 • Zoek een goede locatie voor je kapsalon. Dat kan je eigen lokaal zijn of misschien wil je lokale kapsalon meewerken en de deuren een keer laat open houden?

 • Organiseer niet op eigen houtje een Geef om Haar-kapsalon, neem altijd eerst contact op met Think Pink.

 • Zorg voor goede promotie om je knipactie bekend te maken! Neem daarvoor je tijd, begin minstens een maand op voorhand promotie te maken voor je kapsalon en herhaal regelmatig. Zorg zeker voor een persbericht, zowel om je knipactie aan te kondigen als voor het bekendmaken van je resultaat! Jouw provinciaal Curieussecretariaat helpt je graag op weg.

Over de kostprijs
 • Dit is een project dat niet veel moet kosten. Probeer afspraken te maken met een plaatselijke kapper of kappersschool om gratis te komen knippen. Je moet natuurlijk voor spiegels zorgen, maar misschien zijn die er wel op de locatie die je gaat gebruiken. Of kan je die verzamelen bij je vrijwilligers?

 • Zorg ook voor een minimum promotiebudget. Hoe meer je je project bekend maakt, hoe meer kans op een groot aantal paardenstaarten.

Over de medewerkers

Je hebt een aantal vrijwilligers nodig om bijvoorbeeld promotie te voeren en om het kapsalon te bemannen/bevrouwen.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht