Fairouz Gazdallah

"70% van de wereldwijde productie van voedsel wordt geproduceerd door kleine boer(inn)en. Maar onder welke omstandigheden, tegen welk loon en met welke (productie)middelen? Eten is een basisnood/recht en de manier waarop we consumeren zorgt voor het tenietgaan van onze enige manier om te overleven: eten en drinken. Toch merk ik dat de realiteit van boer(inn)en, of de struggles in rurale gebieden in steden te weinig een hot topic is tijdens vele sensibiliserend events rond gendergelijkheid, klimaatrechtvaardigheid en anti-racisme. Eten verbindt: denk maar aan collectieve keukens, een huisgemaakt maaltijd met huisgenoten, maar eten kan ook zorgen voor achteruitgang: we staan niet genoeg stil bij de oorsprong van ons voedsel, eten is politiek, je neemt elke dag 3x een politieke beslissing door wat je eet. Daarover wil ik het hebben."
Geboortejaar 1995
E-mail gazdallah.f@gmail.com
Onderwerpen landbouw, voedselsystemen, voedselvraagstukken, agro-ecologie, eco-feminisme, environmental justice, legislation
Ervaring Fairouz schreef een thesis over agro-ecologie aan de UGENT en is vervolgens aan de slag gegaan bij NGO Solidagro om haar thesis te gieten in beleidsaanbevelingen. Nu werkt ze als beleidsmedewerker bij Oxfam België.
Website https://www.solidagro.be/nl/voedselsystemen