De gevoelige plaat

Leg je buren vast op de gevoelige plaat!

Het is een geweldig idee om een fotograaf in te schakelen om je straat vast te leggen op de gevoelige plaat. De foto’s kunnen nadien getoond worden achter de ramen of via social media. 

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit te organiseren. 

  • Praat met je buren: praat met je buren en vraag of ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een fotoshoot voor de straat. Vertel hen over het idee om een fotograaf in te schakelen om de straat vast te leggen en vraag of ze willen meewerken.

  • Zoek een fotograaf: zoek een fotograaf die gespecialiseerd is in straatfotografie en die je kunt inhuren om de fotoshoot te doen. Je kunt zoeken naar lokale fotografen op internet of via aanbevelingen van vrienden en familie.

  • Plan de details: plan de details van de fotoshoot, zoals het moment waarop het zal plaatsvinden en welke gebieden van de straat de fotograaf moet vastleggen. Maak ook afspraken over de kosten en wie hiervoor verantwoordelijk is.

  • Maak een uitnodiging: maak een uitnodiging voor je buren met alle details van de fotoshoot, zoals de datum, tijd en locatie. Geef aan dat de fotoshoot gratis is voor de buren en vraag hen om zich aan te melden als ze willen deelnemen.

  • Stuur de uitnodiging: stuur de uitnodiging naar je buren via de mail of hang deze aan de deur. Zorg ervoor dat je alle buren bereikt en geef aan dat ze kunnen laten weten of ze wel of niet willen deelnemen aan de fotoshoot.

  • Maak het gezellig: maak het gezellig voor de fotoshoot. Bijvoorbeeld door een buurtbarbecue te organiseren, of door een leuke activiteit te organiseren voor de kinderen. Dit zal zorgen voor een leuke sfeer en dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

  • Geniet van het resultaat: na de fotoshoot zal de fotograaf de foto's bewerken en aan je leveren. Het is een geweldig idee om een fototentoonstelling te organiseren in de buurt om de foto's te laten zien aan de buren. Het resultaat zal een prachtige herinnering zijn aan de buurt en de mensen die er wonen.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht