Complimenten automaat

Een mooi compliment doet iedereen stralen. Waarom je buren niet eens in de watten leggen?

Een mooi compliment doet iedereen stralen. Waarom je buren niet eens in de watten leggen? Hoorde je al van de complimentenautomaat? Voor elk compliment dat je in de box stopt, mag je er zelf eentje nemen. Geweldig toch?

Wees creatief en geef de complimenten een originele twist. Verwijs bijvoorbeeld naar jouw buurt of een activiteit die jullie delen als buren: “jouw hart is nog groter dan de tuin van buur X”. Koppel er misschien een ontwerpwedstrijd aan? Wie maakt de mooiste complimenten-box? Of steek de complimenten in balletjes en gebruik een oldschool kauwgomballenautomaat.

Hoe begin je eraan?

Eerst en vooral begin je met het verzamelen van buurtbewoners voor het schrijven van de allerliefste complimentjes. Verzamel er zoveel mogelijk en probeer zo creatief mogelijk te zijn. Je zal sowieso iemand anders doen stralen. Eens alle complimenten verzameld zijn kunnen ze samen gebracht worden in een zelfgemaakte of bestaande box. Nog een optie is de complimenten in balletjes te stoppen in een kauwgomballenautomaat.

Een andere mogelijkheid is er een kettingcomplimentendag van te maken. Dit wil zeggen dat je pas een compliment mag ontvangen op voorwaarde dat je zelf een teruggeeft. Op deze manier creëer je een grotere betrokkenheid en is er de zekerheid dat iedereen een complimentje verkrijgt.

De verzamelde complimenten kunnen op een centrale plek geplaatst worden waar er dagelijks veel volk passeert en vervolgens eentje kan ontvangen. Ook kan er huis per huis langsgegaan worden. Op deze manier is het persoonlijker en worden ook de buren betrokken die eerder verlegen binnen blijven.

Hou rekening met

Niet elke inwoner van je buurt ziet het zitten om zomaar met complimentjes te gooien. Probeer zoveel mogelijk promo te maken om iedereen te enthousiasmeren. Maak er bijvoorbeeld een algemene complimentjesdag van om zo iedereen warm te maken zijn beste beentje voor te zetten. Dit kan je doen via het uitdelen van flyers!

Extra info

Het Curieusteam kan zeker helpen bij het verschaffen van een zo goed als nieuwe kauwgomballenautomaat! Deze kan zeker geleend worden voor gebruik. Contacteer ons gerust!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht