Bouw zandkastelen

Voel het kind in je naar boven komen en bouw een zandkasteel! Aan het strand, de zandbank of in je voortuin. Als je anderen aanmoedigt om hetzelde te doen, tover je vast en zeker een glimlach op heel wat mensen hun gezicht. En dat kunnen we gebruiken. Niet?

  • Maak een aankondiging: Maak een aankondiging op social media of flyers in de buurt om mensen aan te moedigen om deel te nemen. Geef details over de datum, tijd en locaties waar zand te vinden is. Gebruik hierbij de hashtag #zandkastelenbouwen om het idee te promoten.

  • Maak het toegankelijk: Kies locaties waar het makkelijk is om zand te vinden en waar mensen zich veilig voelen om zandkastelen te bouwen, zoals parken of stranden. Zorg ervoor dat de locaties duidelijk zijn aangegeven in de aankondiging.

  • Zorg voor materiaal: Je kan eventueel zorgen voor emmers, schepjes en andere materialen die mensen kunnen gebruiken om zandkastelen te bouwen. Plaats deze op verschillende locaties waar zand te vinden is. Of voorzie een vlaggetje om bovenop het kasteel te zetten. 

  • Promoot het idee: Promoot het idee om zandkastelen te bouwen op social media en nodig mensen uit om foto's van hun creaties te delen met de hashtag #zandkastelenbouwen. Dit kan anderen inspireren om mee te doen en deel uit te maken van de buurtactiviteit.

Op een heel eenvoudige manier kan je de buurt motiveren om leuke zandkastelen te bouwen en het gevoel van samenhorigheid en plezier vergroten. Veel plezier!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht