Blind date with a book

Don't judge a book by its cover. Geef mensen een blind date book!

In de boekenwinkel zijn we geneigd om altijd te kiezen voor boeken die in de top 10 staan of we kiezen voor de auteurs die we toch al kennen. Dit is voor jezelf extra veilig, maar zo loop je heel wat mooie verhalen mis.

Op de verpakking staat enkel een omschrijving en verras een lezer zo met een ingepakt boek. Geen kans om te oordelen op de cover of titel. De blind date het ideale idee om eens uit te proberen!

Hoe begin je eraan?

Met wie wil je je blind date organiseren? Een verzorgingstehuis? Je buren of boekenclub.. eindeloos veel opties!

Zoek boeken bij elkaar van goede kwaliteit. Een online aanvraag in een plaatselijke facebookgroep kan wonderen doen! Maar misschien zijn er ook wel lokale boekenwinkels die een handje willen helpen. Je kunt ook online een lijst publiceren van alle inzamelpunten, zodat mensen daar hun boeken kunnen komen inleveren.

Als er eenmaal een aantal boeken zijn verzameld, verpak je de boeken in inpakpapier en schrijf je er enkele trefwoorden op die het boek beschrijven. Geef niet teveel prijs, want juist het mysterieuze aan deze blind date boeken trekt de lezers. Zet er eventueel nog adresgegevens bij waarbij de lezers hun bevindingen van het boeken kunnen doorgeven. Niks is leuker dan naderhand te horen dat je een prachtexemplaar hebt weggegeven!

Hou rekening met

De boeken horen echt wel in goede staat te zijn.

Denk na over diversiteit. Zorg je voor boeken in meerdere talen, dan wordt je activiteit een stuk breder. Je kan ook eventueel het taalniveau op het boek schrijven zodat mensen die de taal nog niet goed beheersen ook kunnen aansluiten.

Over de kostprijs

De boeken zelf kan je redelijk makkelijk via tweedehands kanalen krijgen.

Er zal enkel een prijskaartje zitten aan het kaftpapier maar dat is ook erg goedkoop te verkrijgen!

Over de medewerkers

Met een klein aantal vrijwilligers raak je al een ver eind. Het liefst vrijwilligers die een voorliefde hebben voor boeken en dus kunnen aangeven waar de verborgen pareltjes zitten! Je kunt eventueel ook samenwerken met boekenclubs/ bibliotheken in de buurt.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht