An

An Eisendrath is één van de figuren op de vernieuwde Wij Zijn Wally-zoektocht. Wie is An? Je leert haar en haar connectie met Curieus beter kennen in onderstaand interview.

Hoe kwam jij terecht in de Curieus community?

Illustratrice Fatinha Ramos vroeg me enkele jaren geleden om een workshop letterpress te geven tijdens het Festival van de Gelijkheid. Ondertussen hoor ik tot het vaste decor, ik laat altijd alles vallen om eraan deel te nemen. Ik neem ook iemand mee om me af te lossen zodat ik het Festival zelf kan bezoeken.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben een grafisch vormgever en geef ook workshops. Bij letterpress drukken we op de ouderwetse manier die tot zeer contrastrijke afdrukken leidt. De letters lijken te “leven” en dat spreekt iedereen aan.

Waar komt de interesse voor die ouderwetse techniek vandaan?

In het begin van mijn professionele loopbaan ontwikkelde ik websites en animatie, maar ik miste het tastbare gevoel als je met papier werkt. Ik heb me toen verdiept in de geschiedenis van machines en typografie en zo kwam ik bij letterpress terecht.

Wat speelde je graag als kind? 

Ik speelde graag gezelschapsspelletjes. Mijn favoriet, dat ik nog steeds in mijn kast heb, is Twister. Ideaal voor iemand die niet kan stilzitten. 

Ooit al naar Wally gezocht? 

Als ik een Waar is Wally-tekening tegenkom, kan ik me er heel hard in verliezen. Ik stop niet voor ik hem vind. Zoeken naar Wally is niet echt ontspannend voor mij.


Vinden wij jou makkelijk terug in een menigte? 

Mensen moeten dan vooral naar beneden kijken omdat ik zo klein ben (lacht). Tijdens het Festival van de Gelijkheid heb ik altijd een knalrode overall aan, daar val je heel hard mee op. Wim Helsen vroeg of het een fashion statement was maar ik moest hem ontgoochelen. Ik draag een rode overall als ik met die kleur druk en dat werd een running joke.

Heb je nog andere hobby’s? 

Momenteel verdiep ik me in Japan en haar grafische traditie. Ik zou er graag naartoe reizen en bij wijze van voorbereiding haalde ik Japanse kookboeken in huis.Toen ik dat op mijn socials postte vroegen mensen mij om die recepten samen klaar te maken. Ik deel graag mijn interesses en verzamelingen, het is leuk dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. 

Tot slot, vind je dingen makkelijk terug? 

Dat is een pijnlijke vraag (lacht). Ik moet dagelijks zo’n drie keer achter mijn gsm zoeken. Ik hou van orde maar ik heb het vaak zelf niet, omdat ik graag met veel dingen tegelijkertijd bezig ben. ik moet dus voortdurend naar alles zoeken. Een pijnpuntje.