Sofababbel
Locatie

Budascoop zaal 1

Datum & Tijd

27 april 13:30 - 14:30

Schrijf je hier in!
Terug naar Programma

Ish Ait Hamou & Ahlaam Teghadouini

Doorbreken

Verbreken van verwachtingen, overstijgen van stereotypen - een reis naar veelzijdigheid en authenticiteit. Ahlaam Teghadouini, bekend van haar rollen in series als Roomies, Grond en Sihame, en Ish Ait Hamou, auteur en voormalig danser, hebben beiden hun eigen weg gebaand in de creatieve wereld. Maar hoe navigeer je doorheen de uitdagingen van typecasting en voorbij de grenzen van stereotypes? In dit interview delen ze hun ervaringen, hun zorgen en hoopvolle visies.

De gastvrouw van deze sofababbel is Reine Elisabeth Nkiambote.

Schrijf je hier in!
Ish Ait Hamou

Ish Aït Hamou, voormalig danser en choreograaf, auteur en programmamaker. Van jongs af schrijft Ish verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller.  In 2014 debuteerde hij met het boek Hard hart, in 2015 met Cécile én met Als Je Iemand Verliest Die Je Niet Kan Verliezen, 3 bestsellers op een rij.  Ondertussen kwam Cécile ook uit als luisterboek.   In september werd hij gevraagd om op het befaamde podium van Ted X te staan als Storyteller.  Ish werd gevraagd om deel te nemen aan het veelbesproken programma ‘ Terug Naar Eigen Land’.  Heel veel tijd om te bekomen van deze ingrijpende reis had hij niet want eens tijd stond de camera’s alweer klaar om ‘Alors On Dance’ te draaien.  Ondertussen doorkruiste hij heel Vlaanderen voor lezingen en keynotes die hebben bijgedragen tot het ontstaan van ‘Aangenaam Ik Ben Ish’ , een voorstelling waarmee hij is 2018 en 2019 de culturele zalen doet vollopen.  De vele interacties met zijn publiek, de verhalen, zelf verhalen vertellen werd de basis voor alweer een nieuwe uitdagen ;  Ish werd de allereerste Meneer in het populaire radioprogramma ‘De Madammen’  met een eigen rubriek : Verhalen aan Ish.  Een eigen format waarbij hij naar mensen gaat die hun verhaal aan hem schreven op zijn sociale media en het in een interview op radio willen vertellen aan een groter publiek.  Ondertussen schreef Ish verder aan zijn 4de roman en draaide hij in de zomer van 2018 zijn allereerste kortfilm ‘Klem’ waarbij hij niet alleen als auteur van zijn eigen novelle, Als Je Iemand Verliest Die Je Niet Kan Verliezen,  aan de slag gaat maar meteen ook de rol van scenarist en regisseur voor zijn rekening neemt. Het Moois dat we delen , het 4de boek van Ish dat verscheen in oktober 2020 werd meteen een bestseller en ging al meer dan 60.000 keer over de toonbank.  

Ahlaam Teghadouini

Ahlaam Teghadouini (1997) geboren te Gouda, Nederland. Ze groeide op in Brussel waar ze in 2016 in het middelbaar onderwijs een diploma Woordkunst-Drama behaalde op de Kunsthumaniora in Laken. Later volgde ze een opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze maakte op 11-jarige leeftijd kennis met acteren door (amateur) theaterworkshops en stroomde daaruit de theaterwereld in. Zo speelde Ahlaam in verschillende producties van het Brusselse collectief TinT en is ze actief als Ambassadrice van het Brusselse jeugdtheater BRONKS. Al snel was ze ook te zien op tv. In 2019 kreeg ze haar eerste televisierol in de fictiereek Hoodie, te zien op Ketnet. Inmiddels horen we haar naam ook al vallen bij de  fictiereeks Grond, geregisseerd door Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans. Met een multiculturele achtergrond en opvoeding spreekt Ahlaam vier talen, Nederlands, Frans, Engels en Marokkaans. Naast acteren speelt ze ook piano, danst ze, schrijft ze liedjes en zingt ze graag. Haar ultieme droom is om de rest van haar leven te doen wat ze echt graag doet: Acteren.

Reine Elisabeth Nkiambote

Reine Mbote is een meertalige presentatrice en communicatrice die heeft gewerkt als journaliste bij de Vlaamse Publieke Omroep en op verschillende regionale nieuwsredacties. Tijdens haar professionele loopbaan heeft ze waardevolle ervaring opgedaan als politiek woordvoerster en adviseur gespecialiseerd in dekolonisatie. Daarnaast is ze de presentatrice en producer van de podcast What's Up With - Reine? Een boeiend platform waar uitdagende onderwerpen op een verhelderende manier worden besproken, met gasten van over de hele wereld. 

Meer Vrijstaat Curieus!