Locatie

Antwerpen

Datum & Tijd

28 August 20:00 - 22:00

Toegankelijkheid

Herdenkingswandeling razzia's 1942

Met Herman van Goethem en Jeroen Olyslaegers.
Locatie
Locatie Kievitplein (achterkant Centraal-Station)
Contact curieuszurenborg@gmail.com

Ondertussen al verschillende jaren brengt Curieus Zurenborg heel wat mensen op de been om te wandelen doorheen onze wijk. Dat doen we niet zomaar: daarmee markeren de deelnemers hun betrokkenheid bij gebeurtenissen nu 79 jaar terug. Meer bepaald van 28 augustus 1942. Toen pakte de Antwerpse politie een kleine 1000 Joodse medebewoners op om hen weg te voeren naar de vernietigingskampen.

Door c****a kon de wandeling vorig jaar niet plaats vinden. Dit jaar gelukkig wel. 

Daarom nodigen we u graag uit op de tweede herdenkingswandeling, georganiseerd door Curieus Zurenborg en het Stedelijk Onderwijs.

Die gaat door op 28 augustus, en gaat van start om 20u, op het Kievitplein (achterkant Centraal-Station).

Via enkele betekenisvolle locaties wandelen we naar Crea 16 in de Grotehondstraat. Onderweg is er muziek, literatuur (Jeroen Olyslaegers leest voor uit eigen werk) en historische duiding (Herman Van Goethem). We sluiten af met een herdenkingsmoment. 

Bijzonder is dat dit jaar ook de gedenkplaat kan worden getoond die, onder meer dankzij het stedelijk onderwijs Antwerpen, aan Crea 16 bevestigd werd!

Inschrijven is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Gelieve tijdens de wandeling altijd de aanwijzingen van de aanwezige veiligheidsstewards te respecteren.


Bekijk andere evenementen