De zin van mijn leven

Als een boek een motto heeft, welke zin gaat dan in je leven voorop?

We gaan op zoek naar die ene zin die je leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die je altijd bij zich dragen, die in je ziel gegrift staat. Een zin die je doet dromen, of je net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan je leven.

In 2019 klopte Anneleen Van Offel bij Curieus aan. Of we samen een gespreksavond konden organiseren rond De zin van mijn leven. Graag!

Hieronder lees je hoe De zin meer en meer zijn ingang vond in verschillende Curieusprojecten.

Een podcast die zin geeft om te lezen

Anneleen Van Offel gaat in gesprek met andere schrijvers over die ene zin die centraal staat in hun leven. In de eerste aflevering is Lara Taveirne, auteur van o.m. De Kinderen van Calais en Kerkhofblommenstraat, te gast.

Beluister de podcast
De zin van mijn leven in beeld.

In de loop der jaren gingen we op zoek naar jullie zin. We werden overspoeld met de mooiste quotes, zegswijzen, lyrics en dichtregels. Door deze collectie lieten verschillende fotografen zich inspireren. 

De kruisbestuiving tussen woord en beeld wordt getoond tijdens het Festival van de Gelijkheid 2022 op de ramen van verschillende wijkbibliotheken. Nieuwsgierig of jouw zin geselecteerd is? Kom kijken bij Bibliotheek Mariakerke (Trekweg 1, 9030 Gent), Bibliotheek Zwijnaarde (Heerweg-Zuid 22, 9052 Gent) en Bibliotheek watersportbaan (Neermeerskaai 1b, 9000 Gent). Je kan de werken ook komen bekijken in De Vooruit of bij In-Gent.

Fotografie door:

Agneskena

Frankli Caldeira

Liliana Simões

Mustafa Yasin Arslan

Gillis Sacré