De zin van mijn leven

Als een boek een motto heeft, welke zin gaat dan in je leven voorop?

We gaan op zoek naar die ene zin die je leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die je altijd bij je draagt, die in je ziel gegrift staat. Een zin die je doet dromen, of je net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan je leven.

In 2019 klopte Anneleen Van Offel bij Curieus aan. Of we samen een gespreksavond konden organiseren rond De zin van mijn leven. Graag!

Tijdens het afgelopen Festival van de Gelijkheid hielden we de podcast "De Zin van Mijn Leven" boven de doopvont. Anneleen nodigt schrijvers uit om het over de zin van hun leven te hebben. Als hun boek een motto heeft, welke zin gaat dan in het leven van de schrijver voorop?
Ze vertellen over die ene zin die hun leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die ze altijd bij zich dragen, die in hun ziel gegrift staat. Een zin die hen doet dromen, of hen net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan hun leven.

Beluister de podcast

De kracht van omgekeerde appeltaart

Open vragen stellen in een wereld die steeds meer gesloten is. Daar hebben we Bart Moeyaert voor. Een gesprek over 'Er is niemand meer in leven die zich mij als baby herinnert', van Louise Glück. Over loslaten en thuiskomen, en over hoe luid het kan worden in je hoofd als alles om je heen stil is.

Beluister het gesprek
De zin van mijn leven in beeld.

In de loop der jaren gingen we op zoek naar jullie zin. We werden overspoeld met de mooiste quotes, zegswijzen, lyrics en dichtregels. Door deze collectie lieten verschillende fotografen zich inspireren. 

De kruisbestuiving tussen woord en beeld wordt getoond tijdens het Festival van de Gelijkheid 2022 op de ramen van verschillende wijkbibliotheken. Nieuwsgierig of jouw zin geselecteerd is? Kom kijken bij Bibliotheek Mariakerke (Trekweg 1, 9030 Gent), Bibliotheek Zwijnaarde (Heerweg-Zuid 22, 9052 Gent) en Bibliotheek watersportbaan (Neermeerskaai 1b, 9000 Gent). Je kan de werken ook komen bekijken in De Vooruit of bij In-Gent.

Fotografie door:

Agneskena

Frankli Caldeira

Liliana Simões

Mustafa Yasin Arslan

Gillis Sacré