De zin van mijn leven

Als een boek een motto heeft, welke zin gaat dan in je leven voorop?

We gaan op zoek naar die ene zin die je leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die je altijd bij je draagt, die in je ziel gegrift staat. Een zin die je doet dromen, of je net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan je leven.

Spijkers in Turks fruit

Soms lijkt de wereld te hard om ervoor uit je bed te komen. Maar eigenlijk zijn we zacht als Turkish Delight in een blik vol spijkers, schrijft Judith Herzberg. Lize Spit vertelt over de somberte die haar soms in de klauwen heeft. Wat doe je op een dag waarop de zon in je hoofd maar niet wil opgaan? Hoe blijf je speels van geest als je ouder wordt? En wat heeft je lichaam daarmee te maken? We trekken de gordijnen open en laten het licht binnen in een openhartig gesprek.

Beluister het gesprek

In 2019 klopte Anneleen Van Offel bij Curieus aan. Of we samen een gespreksavond konden organiseren rond De zin van mijn leven. Graag!

Tijdens het afgelopen Festival van de Gelijkheid hielden we de podcast "De Zin van Mijn Leven" boven de doopvont. Anneleen nodigt schrijvers uit om het over de zin van hun leven te hebben. Als hun boek een motto heeft, welke zin gaat dan in het leven van de schrijver voorop?
Ze vertellen over die ene zin die hun leven veranderd heeft, een beslissende draai gaf. Die zin die ze altijd bij zich dragen, die in hun ziel gegrift staat. Een zin die hen doet dromen, of hen net met de voetjes op de grond houdt. Een zin die zin geeft aan hun leven.

Beluister de podcast
De zin van mijn leven in beeld.

In de loop der jaren gingen we op zoek naar jullie zin. We werden overspoeld met de mooiste quotes, zegswijzen, lyrics en dichtregels. Door deze collectie lieten verschillende fotografen zich inspireren. 

De kruisbestuiving tussen woord en beeld wordt getoond tijdens het Festival van de Gelijkheid 2022 op de ramen van verschillende wijkbibliotheken. Nieuwsgierig of jouw zin geselecteerd is? Kom kijken bij Bibliotheek Mariakerke (Trekweg 1, 9030 Gent), Bibliotheek Zwijnaarde (Heerweg-Zuid 22, 9052 Gent) en Bibliotheek watersportbaan (Neermeerskaai 1b, 9000 Gent). Je kan de werken ook komen bekijken in De Vooruit of bij In-Gent.

Fotografie door:

Agneskena

Frankli Caldeira

Liliana Simões

Mustafa Yasin Arslan

Gillis Sacré