Kosten

2

Moeilijkheid

Gemakkelijk te organiseren door een beperkte groep, ideaal om mee te starten als je nog niet veel ervaring hebt in het organiseren van evenementen.

Thema's

Duurzaamheid

Zaadbommen

Geef je buurt groen en bloemen cadeau door zaadbommen te verspreiden in je buurt.
Inhoud

Een onopvallend geheim wapen dat met één slingerbeweging voet aan grond krijgt. Je dropt een mengeling van klei, aarde en inheemse zaadjes op een braakliggend terrein, hierna doet de natuur haar ding. Wordt samen met de buren guerrillatuinier en strooi zaadbommen op vergeten plekjes in je buurt. En geniet van de kleuren en glimlachjes die daarna groeien.

Hoe begin je eraan?

Verzamelen enkele buren en maak samen zaadbommen, maak het gezellig. Hoe zaadbommen maken kan je gemakkelijk online vinden. Wij zijn fan van de guerrilla gardeners. Vind hier hoe je aan de slag moet gaan. Zie je het maken van zaadbommen niet zitten, kan je er ook aankopen in je lokale bloemen- en planten winkel.

Verdeel de zaadbommen onder je buren en vraag hem deze te verspreiden op de lelijke plekjes in de straat zodat iedereen kan genieten van de bloemetjes als deze uitkomen. Zaadbommen moet je niet ingraven maar gewoon uitgooien waar de bloemetjes kunnen groeien. Geef hen nog wat water en dan wachten...

Hou rekening met

Hou rekening met het seizoen. Welke zaden je wanneer plant, wil je bij-vriendelijke bloemen of liever veldbloemen.