Kosten

1

Moeilijkheid

Vraagt wat meer werk en mensen om een goed resultaat neer te zetten.

Thema's

Verbinding

Droombuurt

Ook niet zo’n fan van die monotone betonlook in je straat? Met hele kleine ingrepen kan je al een wereld van verschil maken. Versieren maar!
Inhoud

Ook niet zo’n fan van die monotone betonlook in je straat? Wil je buiten komen en wel wat anders zien dan een concrete jungle?

Met hele kleine ingrepen kan je al een wereld van verschil maken. Hoe? Versier je straat! Werk met klassieke vlaggetjes of doe eens zot en gebruik lampenkappen uit de kringwinkel, origami, pompons, hartjes, paraplus, vogelkooitjes, geknoopte zakdoeken of maak een Alice in Wonderland tafereel met theekopjes, kaarten van een kaartspel of horloges in de bomen van jouw straat.

Geen vraag zo zot, geen idee te vreemd! Roep je buren samen en organiseer een bricoleerdag om versiering te maken. Gezellig toch?

Hoe begin je eraan?

Zoek een fijne locatie

Kies je voor de bricoleerdag een mooie zomerdag? Dan kan je natuurlijk gezellig met z’n allen op de straat of in een park knutselen. En niemand houd je tegen om er een speelstraat bij te organiseren of om af te sluiten met een barbecue! Kies je er voor om een donkere winterdag op te vrolijken? Zorg dan voor een locatie binnen, in het buurthuis, in iemand zijn garage of living. Keuze genoeg!

Laat je horen! Op sociale media, in de pers en in real life. Nodig iedereen in je straat/buurt uit. Maak ze warm om deel te nemen aan de activiteit. Vergeet zeker ook niet je activiteit te registreren op onze kalender en het gemeentelijk infoblaadje.

Het is zover, de dag van je activiteit! Vraag enkele buren om te helpen met het materiaal klaar te zetten. Hierna kan je je volledig laten gaan in het versieren van je straat. Veel plezier!

Hou rekening met

Zorg voor een activiteitenaanvraag bij de gemeente zodat je een vergunning hebt om je straat af te sluiten voor een dag. Zo kan iedereen veilig knutselen en spelen in de straat! Hierbij kan je vaak materiaal aanvragen bij je gemeente huren (tafels, stoelen, …) of vraag aan de deelnemers om ze mee te nemen. Vraag ook eens na of je geen klein budget kan krijgen via je gemeente voor drank en een versnapering.

Over de kostprijs

Deze activiteit hoeft niets te kosten, je maakt het zo duur als je zelf wilt!

Over de medewerkers

Sprokkel enkele buren bij elkaar om:

- te knutselen

- spulletjes mee klaar te zetten

- enkele handige harry's en henrietten om de fijne creaties op te hangen.

Extra info

Vergeet op je drukwerk zeker geen oproep te doen voor enkele helpende handen! Denk verder dan de klassieke flyertjes en affiches: stuur een brief naar de verenigingen van jouw gemeente, hang deurhangers aan alle deuren in jouw wijk, niet blaadjes aan gestalde fietsen…

Tips

ECOTIP: Om het straat te versieren kan je altijd ecologisch verantwoord te werk gaan, zo kun je jouw straat bijvoorbeeld versieren met oude kleurrijke affiches.