Kosten

3

Moeilijkheid

Je hebt al ervaring met het organiseren van (grotere) evenementen. Je kan rekenen op een aantal vrijwilligers, hebt tijd en een budget om de activiteit uit te werken.

Thema's

Solidariteit

Buurt WK

Organiseer één groot voetbaltoernooi op een publieke plek in de buurt waarbij iedereen kan meedoen. Ideaal om meerdere buren samen te brengen!
Inhoud

Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld, en het brengt mensen van over heel de bevolking echt samen. Hoe leuk zou het zijn om één groot voetbaltoernooi te organiseren op een publieke plek in de buurt waarbij iedereen kan meedoen. Het is plezierig en iedereen kan het, het is een ideaalmoment om meerdere mensen en buren samen te brengen.

Als een toernooi je niet echt helemaal ligt kan je ook op een laagdrempelige manier een penalty-cup organiseren. Daarbij hoe je niet veel op voorhand te regelen en kan iedere voorbijganger meedoen aan het spel.

Hoe begin je eraan?

Reserveer een sportplein, voetbalveld of pleintje of doe het nog zichtbaarder en organiseer een toernooi op het dorpsplein. Voetbal is een buitensport die je op zowat elke ondergrond kan spelen: gras, zand, steen, noem maar op. Liefst zo plat mogelijk. Ook moet je dan meerdere velden inrichten, zorgen voor alle materialen etc. Hou rekening met aanvraag van vergunningen en aangiften bij de politie.

PROMO PROMO PROMO

Stel een persberichtje op, verspreid dat een eerste keer twee weken voor je activiteit.

De dag voor het Toernooi bel je nog even actief jouw lokale perscontacten op en verstuur je een nieuwe persmededeling. Vergeet ook het gemeentelijk infoblad niet.

Gerichte promo via sportclubs, jeugdverenigingen, scholen, e.a. culturele hotspots. Flyers en affiches kunnen niet ontbreken.

Hang affiches uit bij de lokale handelaars.

Eigen nieuwsbrieven, mailings, sociale media, website...Nieuwsbrieven, sociale media, website van bevriende verenigingen en samenwerkingspartners

Sfeer voor op dag zelf

Werk samen met een gezellig lokaal volkscafé voor de uitbating een sfeervolle bar (drank, frigo, toog, prijslijsten) of zet voldoende vrijwilligers in om de toog te bemannen en maak afspraken met een lokale brouwer.

Denk even na over leuke sfeervolle randanimatie. Ga op zoek naar een old school scorebord met krijt. En zoek enkele scheidsrechters die de spelregels vanbuiten kennen en niet om te kopen zijn.

Nodig een bekende keeper/scheidsrechter/speler van de voetbalwereld. Zo kan de speler zijn/haar talenten tonen op de dag van het buurt-WK!

Over de medewerkers

Geëngageerde buurtbewoners en samenwerkingspartners:

Probeer samen te werken met een fijn buurtcafé voor de uitbating van een eenvoudige bar. Bewoners die willen helpen om het plein wat sfeervoller te maken. Zoek in de buurt een jeugdbeweging die eventueel wat tenten kan voorzien. Zorg voor een opbouw en afbraak-ploegje: Wie bouwt de velden op en af?

Hou een EHBO-kistje bij de hand voor ongelukjes en ga op zoek naar een ervaren vrijwilliger om de EHBO-stand te bemannen mocht er iets mislopen.