Kosten

1

Moeilijkheid

Gemakkelijk te organiseren door een beperkte groep, ideaal om mee te starten als je nog niet veel ervaring hebt in het organiseren van evenementen.

Thema's

Cultuur

Blind Date with a Book

Don't judge a book by its cover. Geef mensen een blind date book!
Inhoud

In de boekenwinkel zijn we geneigd om altijd te kiezen voor boeken die in de top 10 staan of we kiezen voor de auteurs die we toch al kennen. Dit is voor jezelf extra veilig, maar zo loop je heel wat mooie verhalen mis.

Op de verpakking staat enkel een omschrijving en verras een lezer zo met een ingepakt boek. Geen kans om te oordelen op de cover of titel. De blind date het ideale idee om eens uit te proberen!

Hoe begin je eraan?

Verzamel een mooi aantal kwalitatieve boeken. Als je deze hebt verzameld, verpak je de boeken in inpakpapier en schrijf je er enkele trefwoorden op die het boek beschrijven. Geef niet teveel prijs, want juist het mysterieuze aan deze blind date boeken trekt de lezers. Dan verstop je de boeken en laat je de rest aan het toeval over!

Zet er eventueel nog sociale media gegevens bij waarbij de lezers hun bevindingen van het boeken kunnen doorgeven. Niks is leuker dan naderhand te horen dat je een prachtexemplaar hebt weggegeven !

Hou rekening met

De boeken horen echt wel in goede staat te zijn.

Denk na over diversiteit. Zorg je voor boeken in meerdere talen, dan wordt je activiteit een stuk breder. Je kan ook eventueel het taalniveau op het boek schrijven zodat mensen die de taal nog niet goed beheersen ook kunnen aansluiten

Over de kostprijs

De boeken zelf kan je redelijk makkelijk via tweedehands kanalen krijgen.

Er zal enkel een prijskaartje zitten aan het kaftpapier maar deze zijn ook erg goedkoop te verkrijgen!

Over de medewerkers

Met een klein aantal vrijwilligers raak je al een ver eind. Het liefst vrijwilligers die een voorliefde hebben voor boeken en dus kunnen aangeven waar de verborgen pareltjes zitten! Je kunt eventueel ook samenwerken met boekenclubs/ bibliotheken in de buurt.

Extra info

Hoe kan je dit uitwerken in een activiteit?

Optie 1: Organiseer een boekenruil

Deze actie kan o.a. worden gecombineerd met geniaal lokaal activiteit ‘intieme boekenruil’

Optie 2: Organiseer een blind date met een boek op straat

De blind date met een boek kan ook op straat worden georganiseerd met een klein standje. Geen verstopte boeken dus, maar een kraampje met gratis blind date boeken.

Tips

Vergeet niet om op voorhand aan een promoplan te denken!