Kosten

2

Moeilijkheid

Vraagt wat meer werk en mensen om een goed resultaat neer te zetten.

Thema's

Verbinding

Blind Date Quiz

Je weet niet in welk team je terecht gaat komen, spannend!

Iets uitdagender en verrassender dan een klassieke quiz is een Blind Date Quiz. Hier vraag je je deelnemers om apart in te schrijven en stel je zelf de ploegjes samen. Via een onschuldige hand en loting. Of een net iets minder onschuldige hand op basis van interesses, kwalijke gewoontes, lievelingsschrijver, favoriete tussendoortjes…

Hoe begin je eraan?

Leg ruim op voorhand je datum vast en zoek meteen ook een geschikte locatie. Een geluidsinstallatie, beamer en projectiescherm kan je meestal via de zaal of de stedelijke/provinciale uitleendienst verkrijgen.

Stel een gevarieerde quiz samen, doorspekt met leuke beeld- en geluidsfragmenten, themarondes, proevertjes… Giet alles in een powerpointpresentatie en zorg voor de nodige antwoordbladeren.

Ga op zoek naar een enthousiasmerende presentator!

Promo! Kondig je Blind Date Quiz aan via mailing, nieuwsbrieven… Ga op zoek naar activiteiten die erop gericht zijn om nieuwe mensen te leren kennenom promo te maken en werk samen met een andere vereniging om je publiek nog diverser te werven.

Zoek spitse en pientere juryleden die correct, maar snel kunnen werken. Reken op drie juryleden voor een twintigtal ploegen. Stel ook een overzichtelijk rekenblad en zonneklare verbetersleutel op voor de jury. Spreek enkele duidelijke richtlijnen af. En de jury heeft het laatste woord. Lees deze richtlijnen ook even voor bij aanvang van de quiz.

Hou rekening met

Zorg ervoor dat je het projectiemateriaal en je laptop op voorhand hebt getest.

Neem veel foto’s. Sfeervolle foto’s die getuigen van ontluikende vriendschappen. Of who knows, passionele liefdesrelaties.

Een Blind Date Quiz mag een wat gezapiger ritme hebben. Geef de deelnemers voldoende de tijd om elkaar te leren kennen en een praatje te slaan tussendoor.

Humor is de beste ijsbreker, begin de quiz met een wat grappigere vragen om de sfeer er meteen in te steken.

Voorzie aan het eind van de quiz een themaronde waarin je peilt naar hoe goed (of slecht) de kersverse ploegleden elkaar leerden kennen.

Over de kostprijs

Een quiz is de ideale activiteit om wat geld in het laatje te brengen. Behalve de huur van de zaal, een geschenkje voor je presentator, kopiekosten … heb je weinig andere kosten.

Voor je prijzentafel kan je gulle sponsors zoeken.

Over de medewerkers

Je kan best wat helpende handen gebruiken: vrijwilligers die antwoordformulieren ophalen, de toog bemannen/bevrouwen, drank serveren, jureren, foto’s nemen, de powerpoint bedienen, broodjes smeren… Ook bij de voorbereiding kan je bij voorkeur op een enthousiast team rekenen dat helpt bij promo en zoeken naar originele quizvragen.

Voeg zelf jouw curieusactiviteit toe

Volgende

Voeg een afbeelding toe

Terug
Volgende