Toegankelijkheid

Het Festival van de Gelijkheid is er voor iedereen.
We streven ernaar om een Festival te zijn waar iedereen zich veilig, welkom en op zijn plaats voelt. Er is bij ons geen plaats voor discriminatie en uitsluiting.

Met de hulp van Vereniging van personen met een handicap, BlinkOut en Inter leren we bij en trachten we meer en meer drempels weg te werken zodat het een feest voor ons allemaal kan zijn.

Er is een verlaagd onthaal voorzien met informatie over de toegankelijkheid en de alternatieve wegen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Vraag hier ook een telefoonnummer van een Festivalmedewerker die je tijdens het Festival met veel plezier verder helpt als je ergens een moeilijkheid ervaart.

Beperkte mobiliteit

Voor rolstoelgebruikers is de Vooruit helaas niet evident. Het is een oud gebouw en heeft nogal wat trappen. Alle ruimtes tijdens het festival van de Gelijkheid zijn met de lift bereikbaar. Heb je graag assistentie, meld je dan even aan het onthaal. We helpen je graag de zalen te bereiken.

De meeste toiletten zijn voorzien met een ruimer toilet met een draaicirkel van 120cm. Beneden in het Vooruit- café, bereikbaar met een lift, zijn toiletten van 207cm op 157cm. De Krook, het Amsab, Triodos en de Sphinx zijn rolstoeltoegankelijk. 

Prikkelarm Festival

Het Festival van de Gelijkheid is een Festival met gezellige drukte. Als de drukte niet meer zo gezellig is en je nood hebt aan wat rust tussendoor, voorzien we een rustige kamer in de kassaruimte, hier kan je even op adem komen, een podcast luisteren en een drankje of hapje nuttigen. 

_

Ook de vrijwilligers van Blink Out staan het hele Festival  klaar om je op te vangen. Zij zijn specialisten in het opmerken en beperken van onzichtbare drempels en zullen een stiltekamer inrichten. De stiltekamer is een plek waar je even uit de dagelijkse stroom van activiteiten kan stappen en ruimte krijgt om stil te worden. In alle rust genieten, ontspannen, lezen, werken, mediteren, creëren. Binnen het ‘gezoem’ van het Festival is de Stiltekamer een prikkelarme, inspirerende plek voor beleving van stilte, ruimte, ritme en rust.

Inspanningen voor slechthorenden en slechtzienden

Ook voor slechthorenden en slechtzienden willen we inspanningen leveren om het Festival interessant en toegankelijk te maken. We doen dit op maat. Laat zeker weten waarmee je geholpen zou zijn en dan gaan wij op zoek.  

Begeleidingshonden zijn uiteraard welkom.